Moderne exponent De Roon wil geen eendagsvlieg zijn in Oranje

Reacties

In Nederland was Marten de Roon een voetballer die door de mensen van zijn clubs Sparta Rotterdam en SC Heerenveen werd gewaardeerd, en dat was het ook wel zo'n beetje. Zelden viel hij op, nooit werd hij in verband gebracht met een transfer naar een topclub. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in het leven van de 25-jarige middenvelder. vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Moderne exponent De Roon wil geen eendagsvlieg zijn in Oranje

Hij maakte een verrassende transfer naar Atalanta Bergamo en werd in de Serie A overladen met lof. Na één seizoen legde Middlesbrough omgerekend veertien miljoen euro voor De Roon neer en vond hij zichzelf plotseling terug in de ultieme sterrenparade die Premier League heet.

In VI van deze week zet de Zwijndrechter de achtbaan even stil. Hij vertelt over de rol van statistieken achter zijn opmars. Waar de daden van De Roon de gemiddelde voetbalkijker wellicht  niet snel in het oog zullen springen, bewijzen de cijfertjes zijn waarde. In tackelen en ballen afpakken is hij een meester.  De Roon daarover:  'Mensen van Middlesbrough vertelden me dat ze me zo ook op het spoor zijn gekomen. Daarna zijn ze me intensief gaan scouten, met het blote oog, en raakten ze overtuigd. Maar jaren geleden was het vermoedelijk niet zo ver gekomen. Spitsen en creatieve spelers trokken de aandacht, verdedigende middenvelders sneeuwden gauw onder. In dat opzicht profiteer ik van de veranderde voetbalwereld.'

In eigen land voelde De Roon zich eerder 'lichtelijk ondergewaardeerd', maar het Nederlands elftal heeft hij inmiddels gehaald. Bij die korte invalbeurt in de laatste interland  van het voorbije kalenderjaar, uit bij Luxemburg, blijft het niet wat de controleur betreft. 'Als de bondscoach iemand nodig heeft die durft te coachen, die hard werkt, organiseert, schoffelt en ballen afpakt, dan weet hij me te vinden.  Vanaf nu hoop ik betrokken te blijven bij Oranje.'

De Roon vertelt in VI ook onder meer over het overweldigende lawaai in de Engelse stadions, zijn vroegere twijfels en boterhammen pindakaas-hagelslag.

Lees het uitgebreide interview met Marten de Roon op VI PRO of in de nieuwe editie van VI, die vanaf woensdag in de winkel ligt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.