Málaga staat vijfde na winst in uitduel met Getafe

Na de overwinning bij Getafe is Málaga opgeklommen naar de vijfde plaats in de Primera División. De bezoekers overleefden een hectische slotfase, waarin zij met tien man kwamen te staan.

In een duel dat werd ontsierd door liefst veertien gele en een rode kaart leek de beslissing gevallen in de blessuretijd van de eerste helft, toen Eliseu de 0-2 binnenschoot na een vrije trap.

Maar toen Iván Cuadrado een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en Cosmin Contra de toegekende vrije trap binnenschoot, moest Málaga nog vol aan de bak in Getafe.

Juan Angel Albín was kort voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar de 22-jarige Uruguayaan schoot een vrije trap buiten bereik van Málaga-doelman Iñaki Goitia op de lat. In de slotseconden ontving Roberto Soldado nog een directe rode kaart na het uitdelen van een elleboogstoot.

Málaga is door de uitoverwinning vijfde in de Primera División. De gepromoveerde ploeg van trainer Antonio Tapia passeert Atlético Madrid en Valencia, die dit weekend puntverlies leden.