Real komt goed weg met gelijkspel tegen Atlético

Real Madrid heeft de stadsderby tegen Atlético Madrid met 1-1 gelijkgespeeld. Real kwam in de tweede helft goed weg toen de bezoekers meerdere grote kansen misten.

In de eerste helft had Diego Forlán de bezoekers op voorsprong gebracht, toen hij na een goed uitgevoerde counter de bal ontving van Sergio Agüero. Real kreeg ook enkele goede kansen, maar Atlético was in de tegenaanval minstens zo gevaarlijk.

Na een klein uur spelen was het Klaas-Jan Huntelaar die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette. De spits maakte zijn vierde competitietreffer sinds zijn komst naar Real door een pass van Gonzalo Higuaín hard achter Leo Franco te schieten.

In de periode die daarop volgde was Atlético veel beter dan Real Madrid. De bezoekers die vorige week wonnen van Barcelona creëerdeb vijf honderdprocentkansen, maar wisten er geen een van te benutten.

Door het gelijkspel loopt Barcelona weer twee punten uit en bedraagt het verschil tussen Real Madrid en de koploper zes punten. Atlético Madrid is vijfde, met zeventien punten achterstand op zijn stadsgenoot.