Mkhitaryan nieuwste recordaankoop Borussia Dortmund

Alleen enkele details moeten nog worden ingevuld, maar met het akkoord met Shakhtar Donetsk heeft Borussia Dortmund de weg vrij gemaakt voor Henrikh Mkhitaryan (24).

Mkhitaryan nieuwste recordaankoop Borussia Dortmund

De Duitse club heeft maandag naar buiten gebracht dat overeenstemming is bereikt met Shakhtar Donetsk over de transfersom van 25 miljoen euro. De Armeense middenvelder, die voor drie jaar gaat tekenen bij BVB, wordt daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van Duitse club.

Sinds 2001 was dat record in handen van Marcio Amoroso, die voor 21,5 miljoen euro werd overgenomen van Parma. Minder dan drie jaar later verdween de Braziliaan transfervrij uit het Westfalen Stadion nadat zijn eerste succesjaar geen vervolg kreeg door aanhoudend blessureleed.

Met de overstap heeft Mkhitaryan het advies van Mircea Lucescu in de wind geslagen. De Roemeense trainer noemde een vertrek bij Shakhtar Donetsk een 'grote fout' omdat de Armeense middenvelder bij de Oekraïense club op de beste manier wordt gebruikt.

Bij Borussia Dortmund moet Mkhitaryan zijn belofte inlossen. Trainer Jürgen Klopp ziet in hem de opvolger van Mario Götze, die deze zomer naar Bayern München verhuisde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen