Miljoen voor directie Ajax

Reacties

De top van Ajax heeft het afgelopen seizoen ingeleverd. Vooral aan bonussen werd minder uitgekeerd. De beloningen aan de leiding daalden van 1,6 naar 1 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag.

Miljoen voor directie Ajax

Marc Overmars ging met het meeste geld naar huis. Hij verdiende 347 duizend euro. Vorig jaar werd er nog 471 duizend euro voor hem gereserveerd. Het verschil zit in de jaarbonus die veel lager uitvalt. Deze wordt uitgekeerd op basis van onder meer sportieve prestaties en transferzaken.

Vorig jaar kreeg Overmars een astronomische toelage (169 duizend euro) voor zijn bijdrage aan het zogenoemde talent development, maar deze bonus is afgeschaft. Doordat Ajax ook nog de landstitel misliep, verdiende de technisch directeur afgelopen seizoen het minst sinds zijn entree in 2012.

Er is ook goed nieuws voor Overmars. Dit jaar krijgt hij een opslag van 25 duizend euro, waardoor zijn basisloon stijgt van 275 naar 300 duizend euro. In theorie kan hij zijn gage verdubbelen wanneer hij alle doelstellingen haalt. Met bonussen van maximaal 325 duizend euro kan hij zijn inkomen opkrikken naar maximaal 625 duizend euro. Overmars heeft overigens een aflopend contract bij Ajax.

Overmars wordt op de voet gevolgd door Jeroen Slop die met een honorarium van 331 duizend euro vermoedelijk de bestbetaalde financieel directeur van de Eredivisie is. Edwin van der Sar en Dolf Collee verdienden respectievelijk 179 en 144 duizend euro, maar bij het duo gaat het dan ook over een periode van slechts zeven maanden. Zij werden pas op 13 november 2015 aangesteld als bestuurder. Van der Sar krijgt dit seizoen een salaris van 270 duizend euro exclusief bonussen.

De totale salarispost over 2015/16 viel bovendien lager uit door het wegvallen van het topsalaris van Michael Kinsbergen, die in het seizoen 2014/15 nog met 796 duizend euro naar huis ging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.