Milito: 'Scoren bij terugkeer betekent veel voor me'

Diego Milito kon zijn geluk niet op nadat hij tegen Sassuolo (7-0) zijn rentree bij Internazionale had opgeluisterd met twee goals. Trainer Walter Mazzarri gebruikt de terugkeer van Milito mogelijk om van systeem te veranderen.

Milito: 'Scoren bij terugkeer betekent veel voor me'
Diego Milito maakt zich op voor zijn invalbeurt als vervanger van Rodrigo Palacio.
Diego Milito maakt zich op voor zijn invalbeurt als vervanger van Rodrigo Palacio.

Milito kwam na een kruisbandblessure voor het eerst sinds 14 februari weer in actie en droeg bij aan de grootste uitzege ooit van Inter. De 34-jarige Argentijn scoorde nog geen tien minuten nadat hij Rodrigo Palacio had vervangen. 'Dit betekent veel voor me. Ik ben blij om terug te zijn, zeker met twee goals', liet de gelukkige Milito na afloop van zijn geslaagde terugkeer weten.

Inter verloor onder Mazzarri alleen punten in de topper tegen Juventus (1-1) en doet daardoor mee om de bovenste plaats in de Serie A. Vorig seizoen eindigden de Nerazzurri nog als negende. Milito blijft rustig onder de sterke start.

'We hebben een fantastische spelersgroep en we speelden vandaag exceptioneel goed. Daardoor was het voor mij eenvoudiger om mijn rentree te maken. Natuurlijk is er met de komst van een nieuwe trainer en nieuwe spelers nog een hoop werk te verrichten, maar we hebben de juiste weg ingezet.'

3-4-3
Mazzarri kwam deze zomer over van Napoli, dat hij met een herkenbaar 3-4-3-systeem naar de top van het Italiaanse voetbal stuwde. De Italiaanse trainer is optimistisch over de rest van het seizoen, zeker nu Inter weer kan beschikken over Milito. De Argentijnse spits had tot zijn blessure in de jaren 2012 en 2013 29 keer gescoord in 41 competitieduels en Mazzarri heeft daarom een rol als aanvalsleider in gedachten voor Il Principe.

'Nu Milito weer fit is kunnen we overwegen om over te schakelen naar een 3-4-3-formatie', stelde de 51-jarige coach (die Inter momenteel 3-5-2 laat spelen) na de monsterzege op Sassuolo. Mazzarri was niet alleen blij met die zege vanwege de uitslag. 'Wat vooral telt is hoe we de wedstrijd tegen Sassuolo benaderden. Het team heeft een geweldige mentaliteit, wil zich maar blijven verbeteren. Dat is nu terug te zien in onze positie op de ranglijst. We doen het momenteel uitstekend, zeker omdat we deze zomer helemaal opnieuw moesten beginnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen