Milik-vervanger Mertens betaalt vertrouwen eindelijk uit

Reacties

In Italië is er na de grote Dries Mertens-show veel lof voor de kleine Belg van Napoli. Als valse spits scoorde Mertens zondag vier keer in de thuiswedstrijd tegen Torino (5-3).

Milik-vervanger Mertens betaalt vertrouwen eindelijk uit

De Italiaanse kranten pakken groots uit met de prestatie van Mertens. La Gazzetta dello Sport kopt met 'fenomenali', terwijl Corriero dello Sport de Belg zelfs vergelijkt met Diego Armando Maradona.

Mertens had tegen Torino slechts negen minuten nodig om zijn tweede hattrick op rij te voltooien. Een week eerder scoorde hij drie keer op bezoek bij Cagliari (0-5). In mei 1974 was Pietro Anastasi de laatste speler die in de Serie A twee wedstrijden achter elkaar een hattrick maakte. Mertens was bovendien na Andrei Shevchenko en Marco van Basten pas de derde buitenlandse speler ooit met een hattrick binnen tien minuten in de hoogste voetbalafdeling van Italië.

Door de knieblessure van Arek Milik speelt Mertens al weken als valse spits bij Napoli. De ex-PSV'er staat na zijn heldenrol tegen Torino op tien doelpunten, evenveel als de van Napoli naar Juventus vertrokken doelpuntenmachine Gonzalo Higuaín. 'Als de ploeg speelt zoals het momenteel speelt en ervoor zorgt dat ik veel ballen krijg, kan ik effectief zijn als een valse nummer negen', zei Mertens tegen Italiaanse media.

Het succes van Mertens komt net op tijd, want zijn eerste weken op de nieuwe positie haalde de Belg nog maar weinig rendement. Sinds half oktober staat Mertens in de spits en de enige treffer die hij maakte was thuis tegen Empoli (2-0). Tot vorige week. Plots is Mertens clubtopscorer.

Inmiddels staat Milik weer op het veld, maar Mertens zal de komende tijd nog mogen blijven staan. De Pool traint individueel en richt zich op de Champions League-confrontatie met Real Madrid. Op 15 februari gaat Napoli bij De Koninklijke op bezoek. Arts Pier Paolo Mariani verwacht dat Milik dan kan spelen. 'Ik ben er optimistisch over', sprak hij tegen Italiaanse media. 'Over een maand kan hij weer beginnen met spelen.'

Trainer Maurizio Sarri zal Mertens waarschijnlijk weer verhuizen naar de linkerflank zodra Milik fit is. De komende weken staat de Belg in de punt, maar Napoli hoeft zich geen zorgen te maken over een gebrek aan doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.