Mertens met hattrick gevierde man bij Napoli

Napoli heeft op bezoek bij Cagliari hard uitgehaald: 0-5. Dries Mertens was met drie treffers het feestvarken bij de Napolitanen.

Doordat Arek Milik nog steeds niet van de partij is bij Napoli vanwege een knieblessure, waarvan hij wel bijna hersteld is, werd Mertens ook op bezoek bij middenmoter Cagliari als spits het veld ingestuurd.

Na ruim een half uur opende de Belgische aanvaller de score door knap de hoek te vinden na een fraaie aanname. Nog voor rust tilde Marek Hamsik met een benutte rebound de marge naar twee. Na rust liep Napoli door een knal van Piotr Zielinski en nog eens twee goals van Mertens (beheerste afronding van dichtbij en tegendraads schot) uit naar een 0-5 zege.

Mertens staat inmiddels op zes Serie A-doelpunten. De voormalige aanvaller van AGOVV, FC Utrecht en PSV scoorde in de poulefase van de Champions League ook al vier keer, waarvan de laatste in het laatste duel bij Benfica (1-2). Napoli is door de zege weer op gelijke hoogte gekomen met nummer vier Lazio en staat vijf punten onder koploper Juventus. De Oude Dame heeft nog wel een wedstrijd tegoed.