Milik nog altijd verbijsterd over 'de wissel' van De Boer

Reacties

Het Eredivisie-seizoen zit er al een tijdje op, maar bij Ajacied Arek Milik is de bittere nasmaak nog niet verdwenen. Hij begrijpt totaal niet dat hij in het kampioensduel met De Graafschap geslachtofferd werd.

Milik nog altijd verbijsterd over 'de wissel' van De Boer

Terwijl Ajax moest winnen, wisselde de Frank de Boer bij een 1-1 stand spits Milik voor Anwar El Ghazi, van nature een buitenspeler. 'Na de wissel wilde ik gelijk naar de kleedkamer, maar ik kon mijn ploeggenoten niet in de steek laten. Waarom koos hij voor Mike van der Hoorn en Anwar El Ghazi? Dat zijn geen spitsen', reageert EK-ganger Milik, die woensdagavond met Polen tegen Oranje oefent, in De Telegraaf.

'Ik had echt het idee dat ik mijn ploeg kon helpen. Of het ook was gelukt, weet ik niet. Maar in mijn hoofd maakte ik wel honderd keer de winnende treffer tegen De Graafschap. Juist bij 0-0 of 1-1, als ik niet goed speel, krijg ik iets over me dat ik een wedstrijd moet beslissen. Dan ben ik op mijn best', gaat de aanvaller, die zijn ploeg vanaf de bank naast de titel zag grijpen, verder.

Over het vertrek van De Boer, die wordt vervangen door Peter Bosz, is Milik logischerwijs niet heel rouwig. Hij laat weten dat het gebrek aan vertrouwen van De Boer altijd aan hem geknaagd heeft. 'Bij Ajax wist ik nooit waar ik aan toe was. Zelfs toen ik in de laatste tien wedstrijden twaalf keer scoorde, wist ik niet of ik het volgende duel van de eerste tot de laatste minuut zou spelen', legt hij uit.

Of Milik volgend seizoen nog voor Ajax speelt, valt dan ook te bezien. Zijn naam wordt bij Italiaanse topclubs veelvuldig genoemd. AS Roma, Internazionale en Lazio zouden interesse hebben. 'Het is te vroeg om te zeggen of ik volgend seizoen nog in Amsterdam speel. Ik ben nog speler van Ajax, maar heb een aantal aanbiedingen. Pas na het EK wil ik samen met de club een keuze maken. Ik zal in elk geval een gesprek moeten voeren met de nieuwe trainer. Nee, De Boer heb ik niet meer gesproken, alleen een hand gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.