Milde straf Equatoriaal-Guinee na ontspoorde halve finale

Reacties

De Afrikaanse bond heeft Equatoriaal-Guinee gestraft voor de problemen tijdens de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup tegen Ghana. Maar de sanctie is licht.

Milde straf Equatoriaal-Guinee na ontspoorde halve finale

De halve finale tegen Ghana (0-3) van donderdag werd ontsierd door problemen op de tribune, waarbij de teleurgestelde fans van Equatoriaal-Guinee het hadden gemunt op de Ghanese fans. Die zochten hun heil noodgedwongen op het veld, waarop het duel moest worden onderbroken.

De tuchtcommissie van de Afrikaanse bond acht het gastland schuldig aan de ongeregeldheden in Malabo. Maar de straf valt mee, ook gezien de eerdere problemen met de fans van Equatoriaal-Guinee rond het Afrika Cup-duel met Tunesië.  

Naast een boete van 87.000 euro kreeg Equatoriaal-Guinee de voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek. Als het zaterdag in de strijd om derde plaats weer mis gaat, dan zal de Afrikaanse bond direct de straf onvoorwaardelijk maken.

Tuchtcommissie
Ook Tunesië was onderwerp van gesprek bij de tuchtcommissie. Na het duel met Equatoriaal-Guinee, dat mede door een zeer discutabele strafschop de kwartfinale won (2-1), uitte het Noord-Afrikaanse land zijn ongenoegen.

Ook de Afrikaanse bond moest het daarbij ontgelden. Er werd gesproken over doorgestoken kaart. De Afrikaanse bond eist nu excuus voor deze beschuldigingen en dreigt met een uitsluiting voor het toernooi om de Afrika Cup van 2017 voor Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.