Milanese clubs heersen in Serie A

De Milanese clubs heersen in de Serie A. Internazionale boekte bij Piacenza de vierde zege op rij: 1-4. AC Milan, met opnieuw drie treffers van Filippo Inzaghi, haalde met 6-0 uit tegen het nog puntloze Torino. Juventus verspeelde punten.

Internazionale miste uit tegen Piacenza de geblesseerde basispelers Christian Vieri, Francesco Toldo en Marco Materazzi. Verder kon trainer Héctor Cúper geen beroep doen op acht andere selectieleden. Inter kende echter geen problemen met Piacenza. Luigi Di Biagio nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. De aanvallers Hernan Crespo en Alvaro Recoba maakten het kwartet doelpunten vol. Enzo Maresca scoorde bij 0-3 tegen. Piacenza-topscorer Dario Hubner moest na 58 minuten van het veld met een rode kaart.

Wat nou rust? Eerder deze week melde Milan-coach Carlo Ancelotti dat Filippo Inzaghi even langs de kant zou blijven, om een enkelblessure te laten herstellen. Pippo geneest blijkbaar snel want zondagmiddag was de spits opnieuw de grote man voor AC Milan, dat met 6-0 over Torino heen denderde. Inzaghi scoorde drie maal en heeft inmiddels zeven goals in de Champions League en zes goals in de Serie A gemaakt. Tegen Torino speelde Inzaghi met Andrea Pirlo voorin. Rivaldo en Jon Dahl Tomasson zaten op de bank. Pirlo opende de score, Serginho en Rui Costa maakten 3-0 en 5-0, Inzaghi deed de rest.

Juventus kwam met een 1-1 gelijkspel goed weg tegen Como. Fabio Pechia maakte na ruim een uur spelen 0-1 voor de promovendus. Invaller Marcelo Zalayeta redde twee minuten voor tijd een punt voor de ploeg uit Turijn. Trainer Marcello Lippi kon geen beroep doen op Alessio Tacchinardi en Igor Tudor (beiden geschorst) en maakte van de gelegenheid gebruik door met Alessandro Del Piero, David Trezeguet en Marcelo Salas voorin te beginnen. Gezien het resultaat zal hij dat niet snel een tweede keer doen.

Chievo herstelde zich tegen Modena van de Europese uitschakeling tegen Rode Ster Belgrado. Dank zij doelpunten van Daniele Franceschini en Eugenio Corini (uit een strafschop) won de ploeg uit Verona met 2-0. Parma gaf tegen Perugia een 2-0 voorsprong uit handen. Zonder Adriano, Junior en Sabri Lamouchi (allen geschorst) kwam Parma via Adrian Mutu en Massinmo Donati op voorsprong. Twee treffers van Giovanni Tedesco halverwege de tweede helft bezorgden Perugia een punt. Empoli hield Bologna (zonder de geblesseerde spitsen Julio Ricardo Cruz en Giuseppe Signori) op 0-0. Lazio Roma won met 1-0 de uitwedstrijd bij Atalanta Bergamo. De ploeg van Jaap Stam won dankzij een treffer van verdediger Rodriguez Cesar in de 24ste minuut.