Milan ontsnapt - winst Juve, Inter, Lazio

In de Serie A ontsnapte koploper AC Milan in het eigen San Siro aan een blamage. Juve, Lazio en Inter wonnen wel, maar Roma verloor.

De rossoneri kenden thuis tegen Chievo een rampstart. De gasten kwamen halverwege de eerste helft via Giuseppe Sculli namelijk op achterstand, waarna Simone Perrota nog voor de pauze de marge op twee bracht. Milan kwam pas aan het slot van de wedstrijd op stoom. Pas acht minuten voor tijd zorgde Andrea Pirlo voor de aansluitingstreffer, waarna André Sjevtsjenko in blessuretijd voor nog een puntje zorgde: 2-2.

AS Roma ontbeerde dat beetje geluk, want de ploeg ging in eigen stadion wél de bietenbrug op: Bologna bleek met 1-2 te sterk. Fabio Pecchia zette de gasten halverwege de eerste helft op 0-1. Lang duurde die voorsprong niet, want in de 33ste minuut bracht Anotnio Cassano beide ploegen weer op gelijke hoogte. Twaalf minuten voor tijd ging de zege echter alsnog naar Bologna. Igli Tare was de scherprechter, 1-2.

Juventus ging niet in de fout. De Oude Dame won in het eigen Delle Alpi betrekkelijk eenvoudig van Modena: 3-1. De zege van Juve kreeg overigens pas in de tweede helft gestalte. Enzo Maresca zorgde tien minuten na de pauze voor de openingstreffer, waarna David Trezeguet (foto) niet veel later voor de 2-0 zorgde. Modena kwam via Massimo Marazzina nog wel even terug, maar opnieuw Trezeguet zorgde voor de eindstand.

Internazionale had bij Reggina ook al weinig problemen en won met 0-2. Emiliano Bonazzoli (eigen doelpunt) en Adriano zorgden voor de treffers. Ook Lazio Roma won z'n uitwedstrijd bij Perugia. Stefano Fiore en Guiliano Giannichedda scoorden voor de Romeinen, Franco Breinza doelpuntte voor de thuisploeg.