Milan onder Tassotti naar laatste acht in bekertoernooi

De eerste wedstrijd na het ontslag van Massimiliano Allegri leverde een eenvoudige overwinning op voor AC Milan, dat onder leiding van assistent-trainer Mauro Tassotti veel te sterk was voor Spezia in de achtste finale van de strijd om de Coppa Italia (3-1).

Tassotti zat eenmalig op de bank, aangezien de nieuwe trainer niet tijdig in Milaan kon zijn. Clarence Seedorf werd namelijk aangesteld als opvolger van Allegri en woensdagavond arriveerde hij in Italië. In de 68ste minuut betrad hij de tribunes in San Siro, waar de thuisclub op dat moment al met 3-0 leidde. Bij de thuisclub ontbraken Mario Balotelli en Nigel de Jong in de wedstrijdselectie, terwijl Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef.

Serie B-club Spezia had weinig in te brengen tegen Milan en mocht van geluk spreken dat het tot de 28ste minuut duurde voor de score werd geopend. Robinho kopte vallend een voorzet van Giampaolo Pazzini binnen en drie minuten later maakte Pazzini zelf 2-0 door hard binnen te volleren. Het was zijn eerste competetieve treffer sinds 28 april 2013.

Afgelopen zondag leidde Milan ook met 2-0 op bezoek bij Sassuolo, maar toen gingen de Rossoneri alsnog met 4-3 onderuit en een dag later werd Allegri op straat gezet. Zover kwam het niet tegen Spezia, dat in de 47ste minuut definitief verslagen was toen Keisuke Honda zijn eerste doelpunt maakte namens Milan. De transfervrij van CSKA Moskou overgenomen middenvelder - die in Nederland speelde voor VVV-Venlo - maakte de derde treffer in San Siro.

Kort voor het laatste fluitsignaal redde Spezia nog de eer via Nicola Ferrari. Die bepaalde de eindstand op 3-1. In de kwartfinale van het bekertoernooi is Udinese de tegenstander. Zondag debuteert Seedorf als trainer tijdens de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona.