Milan meldt zich in subtop na vierde zege op rij

Reacties

AC Milan won tegen Catania voor de vierde keer op rij (1-0). Door de overwinning hebben de Milanezen plaatsing voor Europees voetbal binnen handbereik.

Milan meldt zich in subtop na vierde zege op rij

AC Milan begon voortvarend aan de wedstrijd. Trainer Clarence Seedorf, die Nigel de Jong had opgesteld en Urby Emanuelson passeerde, zag hoe zijn elftal doelman Mariano Andujar van Catania in de beginfase een paar keer onder vuur nam. In de 23ste minuut moest Andujar het antwoord schuldig blijven op een knal van Riccardo Montolivo (foto) vanaf bijna dertig meter.

Die treffer was voor Milan aanleiding gas terug te nemen, met een gezapig restant van de eerste helft tot gevolg. Ook na rust speelde Milan niet volle bak, waardoor hekkensluiter Catania kans zag op een positief resultaat. Na de rode kaart van Leandro Rinaudo, die Philippe Mexès hard onderuit haalde, nam het verzet van de eilandbewoners echter af en ging het duel als een nachtkaars uit.

Door de zege stijgt Milan, waar Emanuelson in de slotfase inviel, van de elfde naar de achtste plaats. Plek zes, die recht geeft op deelname aan de Europa League als bekerfinalisten Napoli en Fiorentina (nu derde en vierde) zich via de competitie voor Europees voetbal plaatsen, bevindt zich op nog maar drie punten afstand van de Rossoneri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.