Milan komt met de schrik vrij tegen Frosinone

AC Milan heeft 2015 afgesloten met een moeizame zege. Het werd op bezoek bij Frosinone 2-4.

Milan moest het in Stadio Matusa zonder de geschorste Nigel de Jong stellen. Via Carlos Bacca (foto) kregen de Rossoneri vroeg in de eerste helft een grote kans, maar het was Frosinone dat met een 1-0 voorsprong ging rusten dankzij een goal van Daniel Ciofani. De spits sloeg toe doordat de Milanese buitenspelval volledig mislukte.

Met een laag schot bracht Ignazio Abate de stand kort na rust op 1-1. Bacca maakte er tien minuten na de pauze met een intikker 1-2 van. Via een kopbal van Alex liep Milan uit naar 1-3, maar het werd nog spannend doordat Frosinone via Federico Dionisi in de 84ste minuut terugkwam tot 2-3. Giacomo Bonaventura maakte in de extra tijd alsnog aan alle spanning een eind: 2-4.

Milan schuift door de zege op naar de zesde plaats. Het heeft elf verliespunten meer dan koploper Internazionale, dat vanavond nog tegen Lazio aantreedt. Frosinone staat achttiende.