Napoli en Fiorentina zetten Inter onder druk

Napoli heeft geen fout gemaakt op bezoek bij het Atalanta Bergamo van Marten de Roon. Fiorentina versloeg Chievo Verona, terwijl AS Roma een einde maakte aan een dramatische serie.

Atalanta Bergamo - Napoli 1-3
Napoli is koploper Internazionale in elk geval voor enkele uren tot op een punt genaderd na een vrij comfortabele zege op Atalanta Bergamo.

De Napolitanen kwamen op bezoek bij de club van Marten de Roon kort na de rust op voorsprong. Marek Hamsik opende de score uit een penalty. Met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied bracht Alejandro Gómez de thuisploeg in de 54ste minuut weer langszij.

Topscorer Gonzalo Higuaín (op de foto in duel met De Roon) herstelde acht minuten later de voorsprong van Napoli. De Argentijn kopte raak na een corner. Een rode kaart voor Jorginho (tweemaal geel) bracht de gasten in het laatste kwartier nog in de problemen, maar wie anders dan Higuaín gooide het duel vijf minuten voor het einde in het slot. Hamsik verzuimde daarna nog de 1-4 te maken, want hij miste een penalty. Napoli heeft na zeventien duels 35 punten. Koploper Inter heeft er 36, maar speelt zondagavond nog thuis tegen Lazio.

Fiorentina - Chievo Verona 2-0
Net als Napoli verkleinde ook Fiorentina het gat met Inter voorlopig tot een punt. Middenmoter Chievo Verona had weinig in te brengen in Toscane.

Fiorentina kwam in de twintigste minuut op voorsprong via Nikola Kalinic, die vanuit lastige hoek binnenschoot na een streekpass van Federico Bernardeschi. Twaalf minuten later verzorgde Josip Ilicic met een van richting veranderd schot de 2-0.

AS Roma - Genoa 2-0
Na zeven wedstrijden zonder zege had AS Roma-trainer Rudi Garcia een zege keihard nodig, al schreven Italiaanse kranten voor het duel met Genoa dat de Fransman ook bij een overwinning zal worden ontslagen. Roma nam in de 42ste minuut de leiding via Alessandro Florenzi, die afrondde na een van richting veranderde voorzet. Hij vierde zijn goal met Garcia, een actie die het Romeinse publiek begroette met boegeroep.

Dat ene doelpunt leek voldoende voor een benauwde zege. Een directe rode kaart voor Edin Dzeko, een kwartier voor het einde, bracht Roma echter aan het wankelen. De spits moest inrukken na commentaar op de leiding. Zijn ploeggenoten trokken de overwinning echter over de streep door een doelpunt in de slotfase van Sadiq Umar. Het was pas het tweede optreden in de Serie A voor de achttienjarige Nigeriaan. Roma staat na de zege vijfde, met vier punten minder dan Inter, dat zondagavond dus nog tegen Lazio speelt.