Milan in verlegenheid door verdenkingen rond Thaise deal

Reacties

De Aziatische mega-investering in AC Milan staat mogelijk op losse schroeven. Nu Bee Taechaubol opnieuw om uitstel van betaling heeft gevraagd, rijzen in Italië vraagtekens over de deal.

Milan in verlegenheid door verdenkingen rond Thaise deal

Taechaubol en Milan-president Silvio Berlusconi kwamen eind mei een deal overeen waarbij Taechaubol tegen een bedrag van 480 miljoen euro 48 procent van de aandelen zou overnemen. De betaling zou in september plaatsvonden, maar destijds vroeg de Thai om uitstel tot eind november. Deze week heeft Mister Bee laten weten dat hij ook deze deadline niet gaat halen, maar dat hij het geld voor de jaarwisseling verwacht te hebben.

Het Italiaanse financieel-economische dagblad Il Sole 24 Ore plaatst woensdag grote vraagtekens bij de kredietwaardigheid van Taechaubol, die zei te handelen namens een Aziatische investeerdersgroep. De krant meldt dat het vanzelfsprekend 'gewoon' zou kunnen dat een van Taechaubols handlangers uit de deal gestapt is en dat er daarom naar vervangend kapitaal gezocht moet worden. Het dagblad schetst echter ook een andere optie: namelijk dat Mister Bee een oplichter is die alleen maar uit was op publiciteit. De krant voert ter argumentatie Taechaubols twijfelachtige zakenverleden aan.

Het tijdschrift L'Espresso gaat in zijn publicatie van deze week zelfs nog een stap verder, door te stellen dat het geld van Taechaubol zwart geld betreft dat zelfs van Berlusconi zelf afkomstig zou kunnen zijn. Mister Bee zou in dat scenario slechts een zetbaas zijn, die Berlusconi helpt bij het witwassen van een grote som geld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.