Milan herstelt zich uitstekend van verlies tegen Ajax

Vier dagen na de 2-0 thuisnederlaag tegen Ajax heeft AC Milan in competitieverband een zege geboekt. Met Zlatan Ibrahimovic als aanjager won het eenvoudig bij Bologna (0-3).

Al na negen minuten leidden de Rossoneri in Stadion Renato Dall'Ara door een schitterende treffer van Kevin-Prince Boateng. De middenvelder volleerde een afgemeten voorzet van Ibrahimovic binnen. In de 35ste minuut was de voormalig Ajacied opnieuw de aangever. Dit keer stuurde hij Robinho weg, die zwaar gehinderd de 0-2 op het scorebord zette.

In de tweede helft was het de beurt aan Ibrahimovic om ook zelf te scoren. In de zestigste minuut nam hij een schitterende pass van Andrea Pirlo met de borst mee en liet Bologna-doelman Emiliano Viviano kansloos door hem te passeren in de korte hoek. De wedstrijd was daarmee definitief beslist, waardoor AC Milan zijn koppositie in de Serie A behoudt.

De ploeg van trainer Massimo Allegri heeft nu 36 punten uit zestien wedstrijden. Drie meer dan Lazio, dat zondagavond op bezoek gaat bij Juventus. Bologna blijft dertiende staan. Foto: VI Images