Milan geeft overwinning op Lecce in slotfase weg

AC Milan heeft dure punten laten liggen om de strijd om de Italiaanse Scudetto. De ploeg van Massimiliano Allegri behaalde tegen Lecce slechts een gelijkspel.

Na een uiterst saaie eerste helft, met louter een aantal slappe doelpogingen, was in de tweede helft het woord aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed zette zijn ploeg met een prachtig doelpunt op voorsprong. De aanvaller zag dat doelman Antonio Rosati voor zijn doel stond en verschalkte de Italiaanse goalie met een subtiel schot.

Toch zetten de Rossoneri na het doelpunt van Zlatan niet door, waardoor het weer in hetzelfde, saaie spel van de eerste helft verviel. Tien minuten voor tijd werd het tot overmaat van ramp voor Milan gelijk. Uit een hoekschop zette Rubén Olivera zijn team naast Milan. De 27-jarige Uruguyaan ontsnapte aan Alessandro Nesta en schoot mooi binnen.

Milan besefte dat een punt tegen de nummer achttien van de Serie A niet voldoende was en ging haastig op zoek naar de 2-1. Clarence Seedorf was dicht bij maar schoot op een verdediger van Lecce, Ibrahimovic stuitte even later nog op doelman Rosati. Het bleef gelijk, waardoor Milan onnodig twee punten verspeelde.

Milan blijft koploper in Italië. Het verschil met nummer twee Napoli bedraagt momenteel vier punten. Lecce blijft vechten tegen degradatie. De club blijft staan op een achttiende positie.