Lazio wint zonder overtuiging, Roma komt goed weg

Lazio heeft zich zondag na een 1-0 overwinning op gelijke hoogte met Napoli genesteld. AS Roma kwam in de slotminuten van de wedstrijd goed weg na een eigen doelpunt van Maximiliano Pellegrino.

Lazio Roma-SampdoriaLazio heeft zondag geprofiteerd van het gelijkspel van Napoli tegen Fiorentina. De Biancazzurri konden tien minuten voor tijd opgelucht adem halen. Libor Kosak maakte het bevrijdende en enige doelpunt tegen Sampdoria.

De nummer drie en de nummer negen van de Serie A, respectievelijk Lazio en Sampdoria, waren erg aan elkaar gewaagd. Toch verzuimden beide ploegen te scoren. Voor Lazio was Christian Ledesma dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar de Argentijn schoot voorlangs.

Gevaarlijkste man aan de kant van Sampdoria was Giampaolo Pazzini. De spits van La Samp kreeg veel kansen om zijn club op voorsprong te zetten, maar wist niet van deze kansen te profiteren. Na een doelpuntloze eerste helft was het wederom Pazzini die voor gevaar zorgde. Zijn poging trof echter het houtwerk.

In de tweede helft zette Lazio meer druk op de helft van Sampdoria, maar stuitte het vaak op doelman Gianluca Curci. Sampdoria verzwakte naarmate de minuten verstreken, maar wist toch op de been te blijven. Tien minuten voor tijd bracht Lazio alsnog de nekslag toe. Kosak kopte de bal na een vrije trap op maat van Ledesma in de lange hoek.

Lazio blijft derde staan in de Serie A maar komt wel op gelijk aantal punten met Napoli. Ook voor Sampdoria heeft de nederlaag geen gevolgen op de ranglijst.

Juventus-BariHekkensluiter Bari stond voor een zware opgave in Turijn. Deze opgave werd alleen maar groter nadat Alessandro Del Piero een vrije trap prachtig binnen schoot. De Italiaanse spits schoot de bal buiten bereik van keeper Jean François Gillet tegen de touwen.

Juventus ging met een magere 1-0 voorsprong de rust in. Tien minuten na de pauze werd De Oude Dame verrast door Gergely Rudolf. De Hongaar prikte de bal na een mooie aanval van Bari gemakkelijk achter Curci.

Uiteindelijk moest Bari toch toegeven aan Juventus. Alberto Aquilani stelde door middel van een knap schot de overwinning voor Juventus veilig.

Overige duels:

Cesena-AS Roma 0-1Cagliari-Palermo 3-1Brescia-Parma 2-0Catania-Chievo 1-1Genoa-Udinese 2-4 Foto: VI Images