Milan en Roma slaan modderfiguur tegen laagvliegers

AS Roma kreeg tegen Sassuolo in de slotseconden het deksel op de neus en speelde met 1-1 gelijk. Ook het dolende AC Milan kwam weer niet tot winnen, want op bezoek bij hekkensluiter Chievo Verona werd niet gescoord.

AS Roma-Sassuolo 1-1
Kevin Strootman stond in de basis bij AS Roma, dat vorige week tegen Torino (1-1) zijn perfecte status kwijtraakte, maar nog altijd ongeslagen aan kop van de Serie A gaat. Tegen Sassuolo was Roma de bovenliggende partij, maar de promovendus uit Noord-Italië groef zich niet in en had de nodige aanvallende intenties.

In de negentiende minuut kwam Roma op zeer gelukkige wijze op voorsprong. Doelman Gianluca Pegolo van de uitploeg redde uitstekend op een schot van Alessandro Florenzi, maar zag vervolgens hoe zijn ploeggenoot Alessandro Longhi de bal op domme wijze in eigen doel werkte. Het geblesseerd uitvallen van spits Marco Borriello was voor Roma een flinke smet op de eerste helft. Het betekent namelijk dat alle spitsen van de Giallorossi op dit moment in de ziekenboeg verblijven, want Francesco Totti en Mattia Destro kampen al langer met kwetsuren.

In de tweede helft was Roma duidelijk beter dan de Neroverdi, maar Pegolo hield Strootman (op de foto met Luca Antei) en consorten keer op keer van een tweede doelpunt af. Doordat het Roma niet lukte om de wedstrijd te beslissen, rook Sassuolo in de slotfase zijn kans. Doelman Morgan De Sanctis voorkwam tot twee keer toe de verrassende gelijkmaker. Twintig seconden voor tijd moest hij zich alsnog gewonnen geven, want Domenico Berardi vuurde na een kluts in de doelmond keihard raak: 1-1.

Roma laat door het puntenverlies na een gat met achtervolgers Juventus en Napoli te slaan. De ploeg staat vier punten voor op de nummers twee en drie, die zondagavond om 20.45 uur een onderling duel afwerken.

Chievo Verona-AC Milan 0-0
Met Urby Emanuelson en Nigel de Jong als basisspelers probeerde AC Milan bij Chievo Verona een einde te maken aan een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. De gevallen grootmacht moest het in Verona zonder de geschorste Mario Balotelli doen, die werd vervangen door Alessandro Matri.

Hoe groot de vormcrisis is waar Milan mee kampt bleek in Verona, want zelfs de hekkensluiter van de Serie A die dit seizoen pas één wedstrijd won, bleek bij vlagen beter dan de dolende formatie uit Milaan. De beste kansen waren in de eerste helft voor Chievo, maar Christian Abbiati keerde een schot van Marcelo Estigarribia en Bostjan Cesar kopte over.

Vroeg in de tweede helft hield Abbiati de Rossoneri weer op de been met een redding op een schot van Alberto Paloschi. Pas in het slot van het tweede bedrijf was Milan de bovenliggende partij. Een volley van Emanuelson werd gered en Robinho's inzet strandde op de paal. Tien minuten voor tijd kwam de uitploeg met tien man te staan, want Riccardo Montolivo kreeg zijn tweede gele kaart. Ook Chievo beëindigde de wedstrijd met tien spelers, doordat Sergio Pelissier in de extra tijd rood kreeg.

Door het gelijkspel blijft Milan op de elfde plaats van de Serie A steken, met negentien punten achterstand op koploper Roma. Chievo blijft afgetekend laatste met pas zes punten uit twaalf wedstrijden.