Milan door ondanks verlies tegen AEK

AEK Athene-AC Milan 1-0

AC Milan zette de slechte vorm van de laatste weken in de Serie A door in de Champions League, maar plaatste zich ondanks een nederlaag tegen AEK Athene wel voor de tweede ronde.

Filippo Inzaghi mocht zich de nederlaag aanrekenen. De spits miste twee opgelegde kansen. In beide gevallen pleegde de Italiaanse AEK-doelman Stefano Sorrentino een cruciale redding. Tegen de verhouding in scoorden de Grieken wel. Julio César deponeerde een vrije trap in het doel, waarbij doelman Dida niet geheel vrijuit ging.

Lille-Anderlecht 2-2Anderlecht toonde veerkracht tegen Lille door twee keer terug te komen van een achterstand. In beide gevallen verzorgde Mbo Mpenza de gelijkmaker. De Belgische international scoorde eerst via de binnenkant van de paal en lifte de 2-2 over de uitkomende doelman Tony Silva heen.

Die laatste goal volgde een minuut nadat Lille voor de tweede keer aan de leiding was gekomen. Nicolas Fauvergue zorgde vlak na de rust voor 2-1, maar de voorsprong was de Fransen niet lang gegund. Peter Odemwingie had Lille in de eerste helft ook al op voorsprong gezet.

Doordat Lille en Anderlecht gelijkspeelden, is AC Milan toch verzekerd van de tweede ronde. AEK Athene staat tweede en moet die positie verdedigen tijdens het bezoek aan Anderlecht op de laatste speeldag van Groep H.Hoewel Lille de tweede plaats verspeelde door het gelijkspel, houdt het kans op de tweede ronde. Anderlecht is uitgeschakeld en moet zich richten op de derde plaats die recht geeft op een vervolg in het UEFA Cup-toernooi.