Milan dendert over Lazio heen met vier fraaie goals

Na de competitie met twee nederlagen op rij te zijn begonnen deed AC Milan zondag wat het moest doen: in San Siro winnen van koploper Lazio. Clarence Seedorf was een van de uitblinkers tijdens de 4-1 overwinning.

Seedorf keerde terug in de basis en was een van de gangmakers op weg naar de zege. Hij liet zich geregeld gelden in de aanval en opende de score in de zevende minuut. Dat deed hij op een ietwat gelukkige manier.

De middenvelder wilde de bal afgeven, maar schopte zo hard tegen tegenstander Mauro Zarate, dat de bal weer voor zijn voeten viel. Seedorf pikte de bal weer op en knalde vanaf vijftien meter de bal kiezelhard hoog in het doel achter de kansloze doelman Juan Pablo Carrizo. Het was niet de enige mooie treffer van de avond. Eigenlijk waren alle goals mooi. Zoals de gelijkmaker van Zarate in de 26ste minuut: laag en hard na een snelle combinatie. Of zoals de 2-1 van Gianluca Zambrotta, die met een verrassende poeier vanaf dertig meter de verre bovenhoek vond.

Na rust kopte Alexandre Pato fraai vallend bij de eerste paal de bal binnen voor 3-1. En na een uur besloot Kaká vanaf 25 meter nagenoeg uit stand de bal in de verre kruising te sturen: 4-1. Vanaf de Milanese bank keken Andrei Sjevtsjenko en Ronaldinho toe hoe hun ploeggenoten de zege veiligstelden. Dinho kwam in de slotfase pas op het veld maar raakte nog wel de lat.

Milan heeft drie punten na drie duels, en dat zijn er drie minder dan Lazio en vier minder dan koplopers Internazionale en Juventus.