Milan bevestigt gesprekken over terugkeer Ancelotti

Reacties

AC Milan hoopt Carlo Ancelotti als trainer terug te halen. Algemeen directeur Adriano Galliani zegt zelfs dat hij woensdag al voor de derde keer om de tafel gaat om hem te overtuigen.

Milan bevestigt gesprekken over terugkeer Ancelotti

Ancelotti vertelde na zijn ontslag bij Real Madrid een jaartje rust te overwegen, maar Galliani ziet hem het liefst zo snel mogelijk het roer overnemen van Filippo Inzaghi. AC Milan heeft zich de laatste twee jaar namelijk niet eens gekwalificeerd voor Europees voetbal. In Ancelotti zien Galliani en eigenaar Silvio Berlusconi de ideale man om de club terug te brengen naar de Europese top.

'Ik ben hier om Ancelotti te laten terugkeren naar Milaan', zei Galliani dinsdag tegen tv-zender Mediaset, nadat hij in Madrid met hem gesproken had. 'Het is altijd goed om met hem te onderhandelen, hij maakt deel uit van onze familie. We hebben elf internationale prijzen met hem gewonnen. Hij maakt deel uit van onze geschiedenis.'

Ancelotti was zowel als speler en als trainer aan AC Milan verbonden. Als middenvelder maakte hij deel uit van het gouden team met Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard, waarmee hij onder andere twee keer de Europa Cup I en een wereldbeker won. Als trainer in San Siro won hij in acht jaar tijd tweemaal de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.