Mihajlovic vindt Milan nog te licht voor de top

Reacties

AC Milan-trainer Sinisa Mihajlovic was na de 0-4 nederlaag tegen Napoli opvallend mild voor zijn spelers. Hij zei dat zijn ploeg zich simpelweg nog niet kan meten met een echte topclub.

Mihajlovic vindt Milan nog te licht voor de top

'Dat ik dit zeg zal me niet in dank worden afgenomen, maar het is wel de waarheid: Napoli is gewoon véél beter dan wij. Meer kan ik er na vanavond niet van maken. We zijn in alle opzichten minder dan deze ploeg', zei de Serviër na de op één na grootste thuisnederlaag uit de geschiedenis van Milan.

Een pijnlijke conclusie, aangezien Mihajlovic zijn selectie afgelopen zomer voor bijna honderd miljoen euro versterkte. Toch zijn al die aanwinsten blijkbaar nog niet genoeg om de Rossoneri terug te brengen naar de Italiaanse top. Op dit moment heeft Milan vijf punten minder dan vorig seizoen na zeven wedstrijden onder Filippo Inzaghi.

'Ik vind het vervelend dat ik Adriano Galliani en Silvio Berlusconi teleur moet stellen', refereerde Mihajlovic aan de vice-president en eigenaar van Milan. 'Ik ben ze dank verschuldigd voor de kans die ik bij deze club krijg, maar het gaat nog niet zoals ik wil. Maar nogmaals: dat had vanavond ook met Napoli te maken. Ik denk dat Napoli het beste voetbal speelt van de hele Serie A.' Milan gaat de interlandperiode in als nummer elf van de ranglijst. Het gat met koploper Fiorentina bedraagt al negen punten. 'Maar we moeten de hoop niet opgeven. Want deze selectie heeft veel potentie. Daar ben ik zeker van', sloot de ex-verdediger af.

Sarri
Napoli zit daarentegen in de lift. De Partenopei zijn gerekend over alle competities acht duels op rij ongeslagen. Van de laatste vijf wedstrijden won Napoli er vier. Bovendien kreeg het in die serie slechts een goal tegen. 'Milan kon het op een gegeven moment niet meer belopen en wij bleven doorgaan', verklaarde trainer Maurizio Sarri de zege van zijn ploeg. 'Dit is een mooie avond, maar ik zie nog heel veel verbeterpunten. Maar mijn jongens genieten van hun wedstrijden en dat is de basis voor succes.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.