Middlesbrough houdt recordreeks in stand

Middlesbrough hield zaterdag met pijn en moeite een clubrecord in het Premiership in stand. De ploeg van manager Steve McLaren behaalde tegen Southampton ternauwernood een gelijkspel (2-2) en bleef dit seizoen daardoor ongeslagen op eigen veld.

De sterke thuisreeks van Boro begon op 24 augustus van het vorige jaar en behelst inmiddels al twaalf duels. De club van middenvelder George Boateng boekte in die serie zeven zeges en speelde vijf keer gelijk.

Nooit eerder zette Middlesbrough een dergelijke reeks thuiswedstrijden neer. De vorige recordreeks in het Riverside Stadium dateert van bijna vijf jaar geleden en omvatte destijds tien duels op rij zonder nederlaag.

Behalve Middlesbrough is ook Southampton dit seizoen nog zonder nederlagen in thuiswedstrijden. Alle andere ploegen in het Premiership verloren tot dusverre minstens één thuisduel.

Villa: slechte uitreeks
Ook Aston Villa hield een clubrecord in het Premiership overeind, maar zal daar minder trots op zijn. The Villans bleven tegen Liverpool (1-1) voor de elfde keer op rij zonder overwinning in een uitwedstrijd.

In de tienjarige historie van het Premiership is de negatieve reeks van Villa de op vijf na slechtste serie uitwedstrijden in één seizoen, gerekend vanaf de competitiestart.

Alleen Leeds United (21 uitduels), Swindon Town (20), Coventry City (19), Sheffield United (17), Chelsea, Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers (allen 13) kenden ooit een slechtere reeks.

Villa komt met zijn clubrecord van elf uitduels zonder zege gelijk met de eerdere reeksen van Leicester City (twee keer), Sheffield Wednesday en Blackburn Rovers.

Bekijk hier al onze video's