Middenvelder Lampard bij bijzonder gezelschap spitsen

Frank Lampard (33) heeft maandagavond in het uitduel met Fulham een mijlpaal in zijn profloopbaan bereikt. De middenvelder van Chelsea maakte zijn 150ste treffer in de Premier League.

Middenvelder Lampard bij bijzonder gezelschap spitsen

De negentigvoudig international van Engeland (23 doelpunten) begon zijn loopbaan in het seizoen 1995/96 bij West Ham United, maar maakte in die jaargang als huurling bij Swansea City zijn eerste competitiedoelpunt in het Engelse voetbal. Die club kwam destijds uit in de toenmalige Second Division.

Na zijn terugkeer bij The Hammers, waarvoor Lampard 24 keer scoorde in de Premier League, volgde in de zomer van 2001 de overstap naar Chelsea. Inclusief zijn doelpunt tegen Fulham staat de teller voor de routinier nu op 126 Premier League-goals namens The Blues.

Lampard schroefde zijn competitietotaal in dit seizoen door zijn doelpunt van maandag op naar elf goals in 29 duels. Het is het negende seizoen op rij waarin de middenvelder de dubbele cijfers haalt in de Premier League. Alleen Alan Shearer (11 seizoenen) en Andy Cole (negen) gingen Lampard daarin voor.

Lampard is de vijfde speler sinds de start van de Engelse topklasse in het seizoen 1992/93 die minstens 150 doelpunten achter zijn naam heeft staan. De spitsen Alan Shearer, Andrew Cole, Thierry Henry en Robbie Fowler gaan de middenvelder voor. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's