Michael Schumacher traint met Serie A-club

Is Michael Schumacher op zoek naar een nieuwe uitdaging? Immers dit seizoen is Schumi oppermachtig in de Formule I en zijn wereldtitel (nummer vijf inmiddels) heeft hij al lang binnen. Misschien is het gebrek aan tegenstand op het circuit de reden dat hij binnenkort de strijd aangaat met profvoetballers.

Dat Schumacher redelijk met een bal uit de voeten kan, is een publiek geheim. Tijdens tal van benefietduels bleek de Duitse coureur de bal goed te kunnen raken. Onlangs leende hij nog de zilveren WK-kicksen van Ronaldo voor een 'goede doel'-partijtje.

Lange tijd speelde de 33-jarige Duitser bij het Zwitserse FC Echichens, maar het liefst voetbalt Schumacher in de buurt van Ferrari-thuisbasis Maranello, zo liet hij zijn teamchef Jean Todt weten.

Die wist wel raad met het verzoek van zijn Weltmeister en benaderde coach Giovanni De Biasi, coach van het in de Ferrari-regio spelende Modena. 'Michael zou graag met uw ploeg meetrainen. Als hij niet bezig is met de racen, dan voetbalt hij om fit te blijven.' Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere Dello Sport hoefde De Biasi niet lang na te denken: 'Zo'n gast kan men natuurlijk niet weigeren. Zegt u maar dat wij vereerd zijn hem bij ons te hebben.'

En dus moet Schumacher zich in september melden op het trainingsveld van Modena, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Serie A.



Meer opzienbarende en vreemde berichten vind je in de rubriek In de Kantlijn


Bekijk hier al onze video's