Mexico dankzij Peralta overtuigend naar WK in Brazilië

De return was dankzij een 5-1 zege vorige week woensdag in Estadio Azteca eigenlijk al een formaliteit, maar ook in Nieuw-Zeeland won Mexico overtuigend (2-4) en plaatste zich daardoor eenvoudig voor het WK.

Mexico dankzij Peralta overtuigend naar WK in Brazilië

Sinds 1994 was Mexico er op élk WK bij, maar door een desastreuze kwalificatiecampagne moesten de Verenigde Staten, Costa Rica en Honduras voorgelaten worden en kon maar nipt deelname aan de play-offs worden afgedwongen. De slechte prestaties kostten liefst drie bondscoaches het hoofd. José Manuel de la Torre, Luis Tena en Victor Vucetich gingen Miguel Herrera voor. Hij werd alleen voor de play-offs tegen Nieuw-Zeeland aangesteld, maar mag door het uitstekende resultaat waarschijnlijk ook tot en met het WK aanblijven.

De uitgangspositie was na de heenwedstrijd al erg gunstig, maar Oribe Peralta (foto) had het opnieuw op zijn heupen. De 29-jarige aanvaller van Santos Laguna was in Mexico-City al twee keer trefzeker en was in Wellington opnieuw in vorm. Na een steekpass van Carlos Alberto Peña opende Peralta in de veertiende minuut de score en een kwartier later schoot hij van dichtbij 2-0 binnen op aangeven van Miguel Layún. In de 33ste minuut voltooide Peralta zijn hattrick.

Na rust schakelde Mexico een tandje terug en in de laatste tien minuten redde Nieuw-Zeeland nog enigszins de eer dankzij twee doelpunten, die er echter niet meer voor zorgden dat de spanning terugkeerde. Een benutte strafschop van Chris James en een treffer van invaller Rory Fallon zorgden voor 2-3. Maar het slotakkoord in het Westpac Stadium was voor Peña, die de eindstand bepaalde op 2-4. Mexico is daardoor het 31ste land dat zich verzekert van WK-deelname. Uruguay en Jordanië strijden om het laatste ticket, maar die tweestrijd lijkt ook al na het heenduel beslist na de 5-0 zege van Uruguay in Jordanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen