Mexicaans 'Eredivisie-elftal' houdt Duitsland van Nagelsmann in bedwang

Duitsland heeft de oefentrip naar Noord-Amerika afgesloten met een gelijkspel tegen Mexico. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann had de handen vol aan de Mexicanen, waarbij een aantal bekende Eredivisie-gezichten in actie kwam.

Mexico
Mexico
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Bij Mexico begonnen Jorge Sánchez (door Ajax verhuurd aan FC Porto), ex-Ajacied Edson Álvarez, PSV'er Hirving Lozano, Uriel Antuna (voormalig FC Groningen) en Feyenoorder Santiago Giménez in de basis. Zij zagen Antonio Rüdiger na een klein half uur de score openen in Philadelphia. Uit een hoekschop kopte de centrale verdediger van Real Madrid de 1-0 binnen.

Zo'n tien minuten later werd diezelfde Rüdiger verrast bij een Mexicaanse aanval. Lozano bediende Antuna, die Rüdiger te slim af was en de 1-1 binnen tikte. De ex-middenvelder van Groningen onderscheidde zich ook bij de start van de tweede helft. Antuna slingerde de bal kort na de pauze vanaf de rechterkant voor en Erick Sánchez kopte Mexico op voorsprong.

Lang bleef de voorsprong niet staan voor Mexico. Keeper Guillermo Ochoa kon een paar minuten na de 2-1 een kopbal van Florian Wirtz nog keren, maar in de rebound vond Niclas Füllkrug het net. De aanvaller van Borussia Dortmund bepaalde daarmee ook de eindstand. Giménez en Lozano gingen in de slotfase naar de kant bij Mexico.

Bij Duitsland, dat vorige week bij het debuut van Nagelsmann won van de Verenigde Staten, maakte de 32-jarige Kevin Behrens zijn opvallende debuut: vier minuten voor tijd kwam de routinier van Union Berlin binnen de lijnen. Duitsland vervolgt de oefencampagne volgende maand tegen Turkije en Oostenrijk, twee landen die al verzekerd zijn van deelname aan Euro 2024 in Duitsland.

Kevin Behrens speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan op het vierde niveau en debuteerde pas op zijn dertigste in de Bundesliga. Lees hieronder meer over het sprookjesachtige verhaal van de nieuwe Duits international.