Met tien man poetst Bayern in slotfase recordtreffer weg

Reacties

Bayern München heeft op bezoek bij 1899 Hoffenheim pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd puntenverlies voorkomen. Nota bene met tien man tikte Robert Lewandowski de winnende goal binnen: 1-2. In de tumultueuze slotfase poetste de ploeg van trainer Pep Guardiola zo alsnog een recordtreffer van Kevin Volland weg.

Met tien man poetst Bayern in slotfase recordtreffer weg

De fans van de thuisploeg zaten immers nog maar nauwelijks op hun plek, toen er al gejuicht kon worden. Al na negen seconden (!) opende Volland de score. De spits profiteerde van een enorme blunder van David Alaba. Bayern had nota bene zelf de aftrap, waarna de bal uiteindelijk bij de linksback terecht kwam. De Oostenrijker wilde vervolgens Jérôme Boateng aanspelen, maar bezorgde de bal op een presenteerblaadje bij Volland, die de bal langs de kansloze Manuel Neuer schoof. Zo tekende de aanvaller voor een evenaring van de snelste goal ooit in de Bundesliga, vorig seizoen had Karim Bellarabi immers ook al na negen seconden gescoord namens Bayer Leverkusen.

De blijdschap bij Hoffenheim was zo groot dat de mascotte de recordgoal mee mocht vieren.
De blijdschap bij Hoffenheim was zo groot dat de mascotte de recordgoal mee mocht vieren.

Eenmaal bekomen van die schrik ging Bayern, dat met Arjen Robben in de basis startte, op jacht naar de gelijkmaker. Thomas Müller zette enkele minuten voor rust het overwicht om in de gelijkmaker. Hij liep een rebound binnen nadat doelman Oliver Baumann een schot van Douglas Costa niet onder controle had gekregen. Met die treffer beloonde Müller zichzelf aangezien hij daarvoor met een kopbal en een inzet tegen de paal ook al dicht bij een treffer was.

Na rust ging Bayern verder met het zoeken naar treffers. Opnieuw waren Douglas Costa en Müller (foto boven) gevaarlijk, maar Arturo Vidal was het dichtst bij een goal. Zijn geplaatste inzet belandde tegen de lat.

Penalty
Zonder Robben, hij werd in de 59ste minuut gewisseld, ontsnapte Bayern in de slotfase zelfs nog aan een tweede goal van Hoffenheim. Boateng kreeg voor een handsbal, hij stond bij een vrije trap in het muurtje, zijn tweede gele kaart. Polanski faalde vervolgens bij de penalty en zag hoe de bal via de paal en Neuer uit het doel bleef.

In de turbulente slotfase dwong Bayern, met een man minder, alsnog een zege af. Een goal van Müller werd eerst afgekeurd, invaller Lewandowski miste een enorme kans en Müller kopte de bal tegen de paal. Die kansen bleken de voorbode voor de winnende goal van de Pool, die na - opnieuw - een fraaie actie van Costa eenvoudig kon binnentikken.

Bayern heeft zodoende nog de maximale score. De titelhouder had in het eerste competitieduel nog uitgehaald tegen Hamburger SV: 5-0. Hoffenheim staat nog op nul punten, aangezien er in de eerste speelronde met 2-1 was verloren bij Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.