Messi-vuurproef lonkt voor Ajacied Sánchez

Reacties

Een debuut voor Colombia lonkt voor Davinson Sánchez. De Ajax-verdediger wacht een duel met Lionel Messi als ultieme vuurproef als international.

Messi-vuurproef lonkt voor Ajacied Sánchez

Colombia-bondscoach José Pekerman moet puzzelen in de aanloop naar de WK-kwalificatiekraker tegen Argentinië. Vaste waardes Yerry Mina en Óscar Murillo zijn er door respectievelijk een blessure en een schorsing niet bij in San Juan. Dus is Pekerman op zoek naar twee centrale verdedigers.

De bondscoach heeft in zijn selectie drie opties voor de vacatures. Naast Sánchez (20) komen Jeison Murillo en Éder Balanta in aanmerking voor de opengevallen plaatsen centraal achterin. De verdedigers van Internazionale en FC Basel hebben wat ervaring betreft een streepje voor op hun landgenoot in Amsterdamse dienst.

Murillo (24) heeft 22 interlands op zijn naam staan, terwijl Balanta (23) zes keer zijn land heeft vertegenwoordigd. Sánchez wacht nog op zijn eerste optreden in het shirt van Colombia, al zijn Los Cafeteros niet helemaal nieuw voor hem. De invitatie voor de duels met Peru (0-0, Sánchez viel buiten de wedstrijdselectie) en Argentinië was zijn tweede uitverkiezing door Pekerman, die de Ajacied eind augustus wel selecteerde maar niet gebruikte voor de WK-kwalificatieduels met Venezuela en Brazilië.

Als de keuze op hem valt, wacht Sánchez in elk geval een heet avondje als beginpunt van zijn interlandcarrière. De eerstejaars Ajacied moet dan Messi zien af te stoppen, in de wetenschap dat de Argentijnse vedette aast op een revanche voor de tegenvallende prestaties van La Albiceleste.

Dat de messen geslepen zijn voor de ontmoeting van dinsdag is zeker. Argentinië kan zich na het pijnlijke verlies tegen Brazilië geen nieuwe misstap meer veroorloven in de strijd om een WK-ticket. Colombia staat met twee punten meer derde en kan dus een grote slag slaan.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 11 24 +17
Uruguay 11 23 +15
Colombia 11 18 +3
Ecuador 11 17 +3
Chili 11 17 +2
Argentinië 11 16 -1
Paraguay 11 15 -5
Peru 11 14 0
Venezuela 11 5 -12
Bolivia 11 4 -22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.