Messi zorgt voor opwinding in aanloop naar El Clásico

Reacties

De voetbalwereld kan zich verheugen op de terugkeer van Lionel Messi. De Argentijnse smaakmaker is hersteld van zijn knieblessure en wil zelfs niets liever dan negentig minuten op het veld staan tijdens de kraker met Real Madrid van zaterdag.

Messi zorgt voor opwinding in aanloop naar El Clásico

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we Messi binnen de lijnen aan het werk zagen. De Argentijnse sterspeler van Barcelona liep op 26 september in het thuisduel met Las Palmas (2-1) een knieblessure op en moest wekenlang revalideren. Nu hij de voorbije week zonder problemen deelnam aan de groepstrainingen bij de Catalaanse grootmacht, is een rentree tegen uitgerekend aartsrivaal Real Madrid aanstaande.

De vraag is uiteraard of Barcelona-trainer Luis Enrique hem meteen vanaf minuut één laat beginnen in El Clásico of toch een slag om de arm houdt en Messi liever op de bank houdt. Als het aan Messi zelf ligt, is het antwoord wel duidelijk. Voor de viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar moet zijn absentie van bijna twee maanden gevoeld hebben als een eeuwigheid. Hij hunkert als nooit tevoren naar een hernieuwde kennismaking met de bal.

Op het lijf geschreven
Vandaag exact tien jaar geleden maakte Messi voor het eerst zijn opwachting in El Clásico. In de competitiewedstrijd in Estadio Bernabéu had hij met een assist op het openingsdoelpunt van Samuel Eto'o meteen een aandeel in de klinkende 3-0 uitzege. Sindsdien miste Messi geen enkel duel met de aartsrivaal uit Madrid. Inmiddels staan er al dertig Clásico's achter zijn naam, waarin hij met 21 doelpunten en dertien assists vaak van doorslaggevende betekenis was.

El Clásico. Het is een wedstrijd die Messi op het lijf geschreven is. Een rentree tegen Real komende zaterdag zou voor Messi zijn 31ste klassieker op rij betekenen. Van alle spelers die ooit in de Spaanse kraker meespeelden, was alleen Andrés Iniesta vaker van de partij. De middenvelder kan zaterdag voor de 32ste keer op rij een Clásico spelen.

Een eventuele rentree van Messi zou bijzonder slecht nieuws zijn voor iedereen die Real Madrid een warm hart toedraagt. Messi in Bernabéu staat immers garant voor problemen. Messi had in liefst dertien van zijn vijftien uitduels met Real Madrid een direct aandeel in het scoreverloop. In totaal was hij met twaalf goals en acht assists betrokken bij twintig doelpunten van de Catalanen. Het gras van Bernabéu voelt duidelijk als een tweede huis voor de Argentijn. De Koninklijke is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.