Messi weer Spaans record rijker na hattrick in Riazor

Reacties

Lionel Messi was zondagavond de grote man bij Barcelona in de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña (4-0 zege). De Argentijnse smaakmaker kon na zijn drie goals weer een record toevoegen aan zijn imposante erelijst.

Messi weer Spaans record rijker na hattrick in Riazor

Messi maakte in Estadio Riazor voor de 76ste keer minstens twee goals in een Spaanse competitiewedstrijd, iets wat in het verleden slechts één andere speler had gepresteerd: Telmo Zarra. De voormalige Spaanse topschutter deed dat tussen 1940 en 1955 in dienst van Athletic de Bilbao.

Messi maakte namens Barcelona in 54 competitiewedstrijden twee goals, liet in negentien duels drie goals noteren en was verder in drie wedstrijden vier keer trefzeker. Die in totaal 76 wedstrijden mondden uit in 72 zeges en vier gelijke spelen voor de Catalaanse grootmacht.

Messi kwam met zijn 22ste hattrick in de Spaanse competitie ook een stap dichter bij het competitierecord van zijn rivaal Cristiano Ronaldo. Die maakte sinds het seizoen 2009/10 in totaal 23 hattricks namens Real Madrid in competitieverband. Messi kwam door zijn drie goals tegen Deportivo op gelijke hoogte met Zarra en voormalig Real-legende Alfredo Di Stéfano.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.