Messi vaak droog in Engeland, Juventus thuis ijzersterk

Reacties

De Champions League is toe aan de laatste vier heenduels in de achtste finale. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de twee duels van dinsdag: Manchester City-Barcelona en Juventus-Borussia Dortmund.

Messi vaak droog in Engeland, Juventus thuis ijzersterk

MANCHESTER CITY - BARCELONA (AFTRAP 20.45 UUR)

● Manchester City presteert ijzersterk in Europese duels voor eigen publiek. The Citizens verloren slechts vijf van hun 48 thuiswedstrijden in Europees verband, tegen twaalf gelijke spelen en 31 zeges.

● Aanvaller Sergio Agüero was dit seizoen al goed voor 22 doelpunten in 28 officiële wedstrijden voor City. De Argentijnse international is nog drie goals verwijderd van zijn honderdste treffer voor zijn club (nu 97 goals in 150 officiële duels).

● Barcelona staat in Europees verband voor de dertigste keer in Engeland tegenover een Engelse club. Van de 29 eerdere ontmoetingen wonnen de Catalanen er maar zeven, tegen acht remises en veertien nederlagen.

● Lionel Messi heeft een magere balans in wedstrijden op Engelse bodem. De aanvaller van Barcelona kwam in de steden Manchester, Londen en Liverpool in totaal tot twee goals en twee assists in tien optredens. Wel droeg Messi vorig jaar met één doelpunt bij aan de cruciale 2-0 uitzege van de Catalanen op bezoek bij City, eveneens in de achtste finale.

Lionel Messi in duel met Vincent Company tijdens de clash tussen Manchester City en Barcelona van vorig seizoen.
Lionel Messi in duel met Vincent Company tijdens de clash tussen Manchester City en Barcelona van vorig seizoen.

JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND (AFTRAP 20.45 UUR)

● Juventus is bezig aan een fraaie reeks wedstrijden. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri leed op 29 oktober 2014 voor het laatst een nederlaag (1-0 bij Genoa) en bleef sindsdien in twintig officiële duels ongeslagen (W14, G6).

● De gevaarlijkste man aan Turijnse zijde is Carlos Tévez. De Argentijnse aanvaller was in 29 officiële duels voor Juventus al goed voor negentien doelpunten, waarvan veertien in de Serie A en drie in de Champions League.

● Borussia Dortmund krabbelt langzaam maar zeker weer overeind na een dramatische eerste seizoenshelft. De formatie van trainer Jürgen Klopp won zijn laatste drie (competitie)duels, terwijl ze daarvóór maar één van zijn tien wedstrijden in winst kon omzetten.

● Dortmund staat voor de vijftiende keer op Italiaanse bodem tegenover een Italiaanse club. Met vier zeges, één gelijkspel en negen nederlagen blijkt wel dat BVB het vaak moeilijk heeft in Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.