Messi twee treffers verwijderd van mijlpaal bij Argentinië

Reacties

Lionel Messi kan in de oefeninterland tegen Mexico een mijlpaal bereiken in de Argentijnse nationale ploeg. De sterpeler van Barcelona heeft nog twee treffers nodig om op vijftigste interlanddoelpunten te komen.

Messi twee treffers verwijderd van mijlpaal bij Argentinië

Het duel tussen Argentinië en Mexico wordt dinsdagavond in het Amerikaanse Arlington (Texas) afgewerkt en begint om 21.00 uur lokale tijd (04.00 uur Nederlandse tijd). Messi staat na zijn twee treffers tijdens zijn invalbeurt tegen Bolivia van afgelopen vrijdag (7-0 zege) op 48 goals in 104 interlands voor de Zuid-Amerikaanse grootmacht.

Indien Messi tegen Mexico de grens van vijftig interlandgoals bereikt, dan voegt hij zich bij een select gezelschap van Zuid-Amerikaanse sterspelers. In de historie van het interlandvoetbal slaagden tot nu toe slechts vier internationals uit Latijns-Amerika erin vijftig minstens keer te scoren voor hun land.

Pelé lijstaanvoerder
Dat lijstje wordt uiteraard aangevoerd door Pelé, die in 92 interlands voor Brazilië 77 keer scoorde. Zijn landgenoot Ronaldo volgt met 62 treffers in 98 wedstrijden. De voormalige goalgetter Gabriel Batistuta (Argentijns recordhouder met 56 goals in 78 duels) en de Braziliaanse doelpuntenmachine Romario (55 goals in 70 interlands) maken het kwartet compleet.

Messi staat momenteel in dat klassement op gelijke hoogte met ex-Braziliaans international Zico, die een beter doelpuntengemiddelde heeft dan Messi. Zico had 71 interlands nodig voor zijn 48 goals, 33 minder dan de Argentijnse smaakmaker.

Wereldwijd kunnen slechts 43 spelers hun kinderen en kleinkinderen vertellen dat ze deel uitmaken van de Club van 50. Voormalig Iraans international Ali Daei is met 109 goals in 149 interlands de absolute wereldrecordhouder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.