Messi, Suárez en Neymar in rap tempo naar 250 goals

Reacties

Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar hebben zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Leganés een mijlpaal bereikt. Het in topvorm verkerende aanvalstrio van de Catalanen passeerde in amper 23 maanden tijd de grens van 250 doelpunten.

Messi, Suárez en Neymar in rap tempo naar 250 goals

Sinds Luis Suárez op 25 oktober 2014 zijn debuut maakte voor Barcelona, scoren de drie aanvalspartners er lustig op los. Tegen Leganes kwamen zowel Messi (twee goals) als Suárez als Neymar (elk één) tot scoren, iets wat afgelopen week in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic (7-0) ook al het geval was.

Messi, Suárez en Neymar maakten gezamenlijk in nog geen twee jaar tijd al 251 doelpunten voor hun club. Messi scoorde 98 keer, Suárez was 91 keer trefzeker en Neymar tekende voor 62 treffers sinds de eerste keer dat de drie aanvallers met elkaar samenspeelden (het verloren uitduel met Real Madrid, 3-1).

In totaal is het nu achttien keer gebeurd dat zowel Messi als Suárez als Neymar in één wedstrijd tot scoren kwamen. In drie van die duels gaven ze bovendien ook elk minstens één assist, zoals afgelopen dinsdag tegen Celtic ook gebeurde.

Talrijke assists
Ook qua assists is de productie van El Tridente indrukwekkend. Messi bereidde sinds 25 oktober 2014 namens Barcelona 46 doelpunten voor en gaf daarbij dertien assists op Neymar en achttien op Suárez. Neymar bereidde elf goals van Suárez voor en twaalf van Messi en gaf nog acht assists aan andere ploeggenoten.

Suárez reserveerde 38 van zijn 46 assists voor zijn partners Messi en Neymar (elk negentien) en bediende verder nog zes andere ploeggenoten (Iván Rakitic drie keer en Pedro, Gerard Piqué, Munir El Haddadi, Jordi Alba en Rafinha elk één keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.