Messi nog twee goals verwijderd van nieuwe mijlpaal

Reacties

Lionel Messi kan zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao (aftrap 16.00 uur) een nieuwe mijlpaal bereiken. De Argentijn is nog twee treffers verwijderd van het vierhonderdste doelpunt in zijn profcarrière.

Messi nog twee goals verwijderd van nieuwe mijlpaal

Messi, volledig fit verklaard na zijn recente dijbeenblessure, maakte tot nu toe in 427 officiële optredens voor Barcelona 356 doelpunten en voegde daar in 93 interlands met Argentinië 42 treffers aan toe. Zijn 398 doelpunten in 520 wedstrijden geven een fraai moyenne van 0,77.

De aanstaande mijlpaal van Messi zal voor de 27-jarige aanvaller het begin vormen van een stortvloed aan statistische hoogtepunten. Zo heeft hij nog maar zeven treffers nodig om Telmo Zarra af te lossen als topscorer aller tijden van de Spaanse Primera División. Voor Messi staat de teller bij Barcelona op 245 competitiegoals in 279 duels. Zarra, de voormalige sterspeler van Athletic de Bilbao, finishte op 251 goals in 277 competitiewedstrijden.

Bovendien is Messi met Cristiano Ronaldo verwikkeld in een felle strijd om de eeuwige topscorerstitel in de Champions League. Beide sterspelers zijn nog vier doelpunten verwijderd van het recordaantal doelpunten van Raúl in het miljoenentoernooi: 71 namens Real Madrid (66) en Schalke 04 (5). Het is aannemelijk dat dit record al na de eerste twee speelronden zal sneuvelen.

Gewillig slachtoffer
Athletic de Bilbao is door de jaren heen een gewillig slachtoffer gebleken van de dadendrang van Messi. In negentien wedstrijden met de Baskische club was de Argentijn middels veertien doelpunten en vier assists al betrokken bij achttien goals van zijn ploeg.

Bovendien verloor Messi nog nooit een officieel duel met de Basken. De negentien onderlinge confrontaties mondden voor hem en zijn ploeggenoten uit in dertien overwinningen en zes gelijke spelen. Tegen geen enkele andere club speelde Messi zo veel wedstrijden zonder ook maar één keer als verliezer van het veld te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.