Messi laat Maradona achter zich in kraker tegen Oranje

Reacties

Lionel Messi speelt woensdagavond tegen het Nederlands elftal zijn 92ste interland voor Argentinië. Daarmee gaat hij legende Diego Maradona voorbij op de eeuwige ranglijst van meest ervaren Argentijnse internationals.

Messi laat Maradona achter zich in kraker tegen Oranje

Messi bezet momenteel samen met Maradona de gedeelde zesde plaats op de ranglijst aller tijden van voetballers met de meeste interlands voor Argentinië. Alleen Javier Zanetti (145 caps), Roberto Ayala (115), Diego Simeone (106), Javier Mascherano (103) en Oscar Ruggeri (97) kwamen nog vaker uit voor La Albiceleste.

Qua doelpunten passeerde Messi zijn beroemde landgenoot een jaar geleden al. In de oefeninterland in en tegen Guatemala (0-4 zege) van 14 juni 2013 maakte Messi zijn 33ste, 34ste en 35ste treffer voor Argentinië, eentje meer dan Maradona er tussen 1977 en 1994 liet aantekenen.

Puur cijfermatig bezien presteert Messi namens Argentinië al beter dan Maradona. Behalve zijn grotere productie (42 goals om 34) won de aanvaller van Barcelona ook meer interlands dan zijn landgenoot. Messi stapte tot dusverre 56 maal als winnaar van het veld, veertien keer vaker dan Maradona.

Maar uiteraard kan Messi de strijd met Maradona pas echt in zijn voordeel beslissen als hij zijn land woensdag voorbij Nederland loodst en daarna op zondag 13 juli ook langs Brazilië of Duitsland. Dan heeft hij net als Maradona zijn land aan twee wereldtitels geholpen: die met de ploeg Onder-20 en met de A-selectie.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.