Messi kondigt einde interlandloopbaan aan

Reacties

Lionel Messi heeft na de verloren finale om de Copa América gezegd te stoppen als international. Tegen Chili miste de 29-jarige sterspeler in de strafschoppenserie zijn penalty.

Messi kondigt einde interlandloopbaan aan

Voor Messi was de eindstrijd van de jubileumeditie van het toernooi al de derde grote finale op rij die hij verloor. In 2014 verloor de vedette met Argentinië in de WK-finale na verlenging van Duitsland. Vorig jaar was Chili ook al te sterk in de eindstrijd om de Copa América. Ook toen gaven strafschoppen de doorslag. In 2007 verloor Messi met Argentinië in de finale van Brazilië.

Al direct na de verloren finale van vannacht liet Messi zijn emoties de vrije loop. 'Dit is al mijn vierde verloren finale. Ik heb er alles aan gedaan. Het is wat ik het liefst wilde, een prijs winnen met Argentinië', vertelde de sterspeler van Barcelona. 'Helaas is het me niet gelukt en dit keer was mijn gemiste penalty cruciaal. Het mocht niet zo zijn. Dit doet heel veel pijn.'

'Het nationale team, het is over voor mij. Zo voel ik dat nu', vulde Messi vervolgens aan. 'Dat is mijn beslissing', aldus de topscorer aller tijden van de Argentijnen, die door aan te geven dat het een besluit op basis van gevoel is de deur naar een vervolg van zijn interlandloopbaan wel op een kiertje liet staan. 'Ik denk dat dit goed is voor iedereen. Er zijn een hoop mensen die dit wilden', aldus Messi, die in aanloop naar het toernooi al flink bekritiseerd werd door Diego Maradona.

De verloren finale tegen Chili was voor Messi zijn 113e interland. In die duels kwam hij tot 55 goals en 35 assists. Daarmee loste hij tijdens dit toernooi Gabriel Batistuta af als meest trefzekere Argentijn ooit. Batigol kwam tot 54 treffers in 77 optredens. Messi won in 2008 met Argentinië wel de gouden olympische medaille, maar bij die prijs bleef het.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.