Messi kan contra Benfica weer geschiedenis schrijven

Barcelona-aanvaller Lionel Messi wacht een mogelijk historische avond in Camp Nou. De Argentijn kan twee stokoude wereldrecords op zijn naam schrijven. Voetbal International zet alle feiten op een rij.

Messi kan contra Benfica weer geschiedenis schrijven

Messi maakte dit kalenderjaar al 84 doelpunten voor Barcelona én Argentinië. Dat is er nog maar eentje minder dan het wereldrecord dat Der Bomber Gerd Müller sinds 1972 in handen heeft (85 goals in zestig officiële duels voor Bayern München en West-Duitsland).

Messi staat in 2012 op 25 internationale doelpunten voor club en land. Voegt hij tegen Benfica één treffer aan dat aantal toe, dan verbetert hij het wereldrecord van Vivian Woodward, die in 1909 namens Engeland 25 internationale treffers liet aantekenen.

Messi maakte in 2012 dertien Champions League-doelpunten voor Barcelona en voegde daar twaalf treffers aan toe namens de Argentijnse nationale ploeg. Geen enkele speler ter wereld maakte in een kalenderjaar ooit meer dan 25 internationale goals.

Eén doelpunt is voor Messi ook genoeg om zich de op één na productiefste schutter aller tijden in het hoofdtoernooi van de Champions League te mogen noemen. Met 56 doelpunten deelt hij de tweede plaats momenteel nog met Ruud van Nistelrooy. Messi had net als Van Nistelrooy 73 duels nodig voor zijn 56 CL-goals. Raúl is nog altijd topscorer aller tijden met 71 goals.

De kans is groot dat Messi tegen Benfica opnieuw doel treft. Hij kwam in zijn laatste zes officiële optredens telkens tot scoren en schoot in die reeks liefst elf keer raak. Messi's beste scorereeks bij Barcelona behelst negen opeenvolgende duels (oktober-november 2010). Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's