Messi jaagt op primeur in bekerfinale tegen Real Madrid

Reacties

Barcelona en Real Madrid strijden woensdagavond in Valencia in een rechtstreeks duel om de Copa del Rey. Lionel Messi kan oog in oog met zijn favoriete tegenstander opnieuw geschiedenis schrijven.

Messi jaagt op primeur in bekerfinale tegen Real Madrid

Wedstrijden tegen Real Madrid brengen altijd het beste in Messi naar boven. Tijdens de laatste ontmoeting met De Koninklijke - op 23 maart in Estadio Bernabéu - kroonde de Argentijnse aanvaller zich met drie treffers tijdens een spectaculaire 4-3 zege tot topscorer aller tijden in El Clásico (21 goals in 27 duels) en werd Real zijn favoriete tegenstander in clubverband.

Woensdagavond kan Messi in statistisch opzicht opnieuw naam maken voor zichzelf. Als hij scoort in de bekerfinale is Real Madrid de eerste tegenstander tegen wie hij in vier verschillende competities scoort. Hij scoorde al tegen Real in La Liga (veertien goals in zestien duels), om de Spaanse Super Cup (vijf goals in vier duels) en de Champions League (twee goals in twee duels), maar slaagde daar in bekerverband nog níet in (vijf duels, géén goals).

Messi in duel met Casillas.
Messi in duel met Casillas.

Op jacht naar primeur
Een treffer van Messi (of een andere speler van Barcelona) tegen Real Madrid zou woensdag meteen een primeur betekenen. Real-doelman Iker Casillas is dit seizoen in acht bekerwedstrijden namelijk nog door geen enkele speler gepasseerd, een reeks die al 720 minuten behelst.

Met Casillas treft Messi zijn favoriete doelman. Van alle 136 keepers die ooit in officiële clubwedstrijden oog in oog stonden met de Argentijnse aanvaller, moest de ervaren goalie van De Koninklijke de meeste doelpunten toestaan: zeventien in 22 wedstrijden. Casillas zal erop gebrand zijn dat aantal niet nóg verder te laten oplopen.

Messi beleeft gevoelsmatig wellicht een minder seizoen, maar mag met 38 doelpunten (en dertien assists) in veertig officiële wedstrijden op persoonlijk vlak niet mopperen. Hij heeft in het restant van dit seizoen nog zeven duels de kans om voor het vijfde (!) opeenvolgende seizoen de grens van veertig treffers te passeren in dienst van Barcelona, een ongeëvenaarde prestatie in de historie van het Spaanse voetbal.

Messi was in zijn clubloopbaan in drie seizoenen nóg doeltreffender na het ijkpunt van veertig wedstrijden dan tijdens deze jaargang: dat was in de seizoenen 2011/12 (42 goals), 2010/11 (45) en 2013/14 (vijftig), zoals blijkt uit onderstaand overzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.