Messi in een boyband, Ronaldo schrikt zich een hoedje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi in een boyband, Ronaldo schrikt zich een hoedje

'Wie hem dat heeft aangedaan moet zich schamen. Ze hebben een held omgetoverd in een matige variant van Justin Bieber!'
• Oud-Manchester United-aanvaller Éric Cantona heeft zo zijn mening over Lionel Messi. En dan vooral over het uiterlijk van de Argentijnse ster, zo vertelt hij bij Eurosport. 'Hij heeft zijn haar geblondeerd en heeft een rode baard. Is hij de leadzanger geworden van een boyband?'

• Misschien niet meer zo elegant als in 1989, maar Maradona kan nog steeds een balletje hooghouden.

Cristiano Ronaldo vertrouwt sponsor Nike nooit meer na deze grap. Nadat de sterspeler een nieuw contract had getekend bij Real Madrid stond er een fotoshoot met nieuwe Nike-schoenen op het programma. Dat verliep niet zoals Ronaldo vooraf verwachtte…

• Je kan beter niet een afgehakte stierenkop in de stadiongracht gooien. Dat leerden de fans van Dynamo Dresden maandag. De Duitse club kreeg een boete van 60.000 euro omdat supporters in een bekerduel met RB Leipzig die actie uithaalden. Tevens mag Dynamo bij een wedstrijd in de Tweede Bundesliga minder publiek binnenlaten. De stierenkop was een verwijzing naar het logo van RB Leipzig, de club die dankzij Red Bull opklom naar het hoogste niveau in Duitsland.

• Bij het Zweedse Djurgardens werd de 2-5 zege op Sundsvall op een bijzondere manier gevierd: met een sneeuwballengevecht.

Mario Balotelli zou wel weten wie hij de Ballon d'Or zou geven als hij in de jury zat. 'Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Luis Suárez wint, maar om eerlijk te zijn zou ik hem aan Suárez geven', zei de 26-jarige Italiaan tegen Téléfoot. Suárez eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats.

• De Belgen Michy Batshuayi, Christian Benteke en Marouane Fellaini hebben de grootste lol op Snapchat.

Duitsland speelt vanaf deze week in een nieuw thuistenue, hieronder gepresenteerd door Manchester City-middenvelder Ilkay Gündogan. Vrijdag zullen de Duitsers het shirt voor het eerst dragen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

Robert Mühren had zondag in de wedstrijd tegen Ajax last van kramp. De aanvaller van AZ kreeg vanaf de zijkant een oplossing aangereikt. Het was niet aan hem besteed. 'Ik wist niet dat augurkensap zó smerig zou zijn. Ik kon het niet binnenhouden', zei Mühren, die in de 73ste minuut naar de kant ging. 'Toen had ik omgerekend drie marathons gelopen, denk ik.' (De Telegraaf)

Khalid Boulahrouz heeft zijn handen vrij nu hij een punt heeft gezet achter zijn carrière. Voor een benefietwedstrijd in Marokko maakt de oud-international tijd vrij. En dus stond hij zondag in het veld met Diego Maradona, 'de baas van het spelletje'.

'Dat ik op een hoger niveau speel, verandert niets aan het feit dat Stijn bepaalde vaardigheden beter beheerst dan ik.'
Marten de Roon begrijpt waarom Oranje-bondscoach Danny Blind de voorkeur geeft aan SC Heerenveen-middenvelder Stijn Schaars. De woorden van Blind  - 'te vlak en te gereserveerd'- doen hem allerminst steigeren. 'Ik kan me goed vinden in die woorden', aldus de held van Middlesbrough na zijn treffer tegen Manchester City. (De Telegraaf)

'Het is alarmerend dat Brandley Kuwas in beeld is bij de bondscoach.'
• Over het Nederlands elftal gesproken, VfL Bochum-trainer en tv-analyticus Gertjan Verbeek zet zijn vraagtekens bij het feit dat Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas op de radar staat van Blind. (FOX Sports)

• Ook tijdens zijn revalidatie van een zware knieblessure laat Arek Milik zijn gezicht nauwelijks zien in de stad Napels. 'Voetbal is religie in Napels en in een menigte lopen is daarom moeilijk', vertelde de spits tegen de Poolse krant Sportowekfakty over de schaduwzijde van beroemd zijn. 'Het is fantastisch dat ik zoveel aandacht krijg, maar laatst volgden twee scooters mij vijf kilometer lang. Bij een verkeerslicht tikten ze op mijn raampje en vroegen om een handtekening. Ik was bang dat ze meer wilden.'

Gerard Piqué is en blijft genieten van zijn ploeggenoot Lionel Messi. Na diens optreden tegen Sevilla stelt de verdediger vast dat er eigenlijk geen Speler van het Jaar-verkiezing nodig is. 'Vanaf 2009 had hij elk jaar de Gouden Bal moeten winnen. Ander niveau.'

• Schoenmaker hou je bij je leest, zouden we willen zeggen tegen Chris Boswell. Een rabona is niet de meest voor de hand liggende manier om een wedstrijd American Football te hervatten, zeker niet als je de techniek niet onder de knie hebt.

• Bij Telstar hebben ze zo hun eigen ideetjes waarom Ajax-trainer Peter Bosz enkele spelers uit de A-selectie heeft verbannen.

Mathieu Deplagne heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de knappe zege op Olympique Marseille van vrijdag. De verdediger van Montpellier moest het succes bekopen met een tand minder. In de slotfase verloor hij namelijk een tand na een elleboog van Zambo Anguissa in zijn gelaat. Deplagne kon niet verder. En zijn tand raakte hij ook definitief kwijt. De zoektocht na afloop bleef namelijk zonder resultaat.

Michael Zullo heeft er nu niets meer aan. Maar Sydney FC wil dat de tafeltjes voor de vierde official een andere plek krijgen, en het liefst niet meer langs de zijlijn. De Australische club kan het beeldmateriaal van de pijnlijke klap van Zullo als bewijs aanvoeren. De voormalig speler van FC Utrecht klapte zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Melbourne Victory na een kopduel hard met zijn hoofd op een tafel. Gelukkig viel de schade mee. Maar dat de club met de bond om tafel wil is duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.