Messi: 'Hoop voor Celtic-fans dat de ploeg verder gaat'

Lionel Messi hoopt dat Celtic de volgende ronde van de Champions League haalt. De sterspeler van Barcelona verbaasde zich in positieve zin over de fans van de Schotse grootmacht en gunt de ploeg, maar vooral het publiek, meer.

Messi: 'Hoop voor Celtic-fans dat de ploeg verder gaat'

De Catalanen verloren in de Champions League in Schotland met 2-1 van Celtic. 'De Celtic-fans verdienen het om verder te gaan in Europa', vertelt Messi. 'Ze waren fantastisch, zowel in Glasgow als in Barcelona.'

'We waren op de hoogte van hun reputatie in Glasgow, maar wat ze in Barcelona deden nadat ze verloren hadden was werkelijk ongelooflijk. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zulke fans meegemaakt.'

De Argentijn hoopt daarom dat de fans ook na de zesde groepswedstrijd voor de Champions League behouden blijven. Daarvoor moet het winnen van Spartak Moskou, of moet Barcelona van Benfica winnen. 'We zijn niet zo enthousiast over het spel van Celtic, maar zonder hun fans wordt het een stille competitie. Daarom hoop ik dat we ze kunnen helpen', aldus Messi.

Barcelona plaatste zich al voor de volgende ronde. Benfica en Celtic delen de tweede plaats met zeven punten, terwijl Spartak Moskou al is uitgeschakeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's