Messi herstelt zich met weergaloze stift van misser

Barcelona boekte een simpele zege op bezoek bij Levante, met een hoofdrol voor Lionel Messi. Een flinke domper op de 0-5 overwinning was het geblesseerd uitvallen van Neymar na de pauze.

Met Levante ontmoette Barcelona een tegenstander waar het vorig seizoen een aantal plezierige wedstrijden tegen afwerkte. Barça ontmoette de club uit Valencia viermaal (twee keer beker en competitie) en won daarvan drie duels met de totale doelcijfers 17-3. Deze keer was Barcelona weer véél te sterk voor Levante, dat als enige club uit de Primera División zonder doelpunten is.

Na een fantastische steekpass van Lionel Messi opende Neymar in de 34ste minuut de score. Acht minuten later kreeg Messi een penalty en de veroorzaker Loukas Vyntra rood. Geheel tegen zijn gewoonte in schoot Messi echter naast vanaf elf meter. Het werd alsnog 0-2 voor rust, dankzij een knal van Ivan Rakitic vanaf achttien meter na slecht uitverdedigen van de thuisploeg.

Het geblesseerd uitvallen van Neymar vlak na rust vormde een smet op de verder vlekkeloze avond van Barcelona. Diens vervanger Sandro nam in de 57ste minuut de 0-3 voor zijn rekening na aangeven van Messi. De avond werd er snel nog pijnlijker op voor Levante, want met 63 minuten op de klok tikte Pedro de 0-4 binnen. De allermooiste goal van de avond kwam, zoals wel vaker, van de voet van Messi. In de 77ste minuut kapte hij op de rand van het strafschopgebied zijn directe tegenstander uit, waarna hij de bal op weergaloze wijze over keeper Jesus Fernández én een verdediger in het doel stiftte.

Door de overwinning gaat Barcelona aan kop in Spanje met twaalf punten uit vier duels. De Catalanen zijn daarbij nog zonder tegendoelpunten. Levante blijft hekkensluiter.