Messi gaat in Nicosia op jacht naar volgend record

Reacties

Drie dagen nadat hij zich kroonde tot topscorer aller tijden in La Liga lonkt het volgende record alweer voor Lionel Messi. De aanvaller van Barcelona kan zich tegen APOEL Nicosia kronen tot beste schutter in de Champions League-historie.

Messi gaat in Nicosia op jacht naar volgend record

Messi kwam dankzij zijn twee treffers in de vorige Champions League-wedstrijd - de 2-0 uitzege tegen Ajax van 5 november - op gelijke hoogte met recordhouder Raúl en staat nu op 71 goals in het miljoenentoernooi. Eén treffer op Cyprus is dus genoeg om het prestigieuze doelpuntenrecord alleen in handen te krijgen.

Op basis van de rauwe cijfers is de kans groot dat Messi vanavond in Nicosia opnieuw een hoogtepunt in zijn loopbaan beleeft. De Argentijn heeft in de Champions League een geweldige staat van dienst in de maand november. Hij kwam namens Barcelona in dertien van zijn veertien wedstrijden in die maand tot scoren en maakte daarbij achttien treffers, meer dan in welke andere maand ook.

Overigens is het de vraag hoe lang Messi recordhouder is, mocht hij er daadwerkelijk in slagen Raúl van de troon te stoten. Achter beide spelers loert Cristiano Ronaldo met zeventig treffers in het miljoenentoernooi gretig naar de koppositie in het klassement. De Portugese superster gaat woensdagavond met Real Madrid op bezoek bij FC Basel en kan in dat duel ook het aantal treffers van Raúl evenaren of overtreffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.