Messi evenaart Koeman met magistrale vrije trap

Reacties

De frustratie over het niet krijgen van twee penalty's en het puntenverlies bij Villarreal (1-1) was zondagavond zo groot, dat niemand in het kamp-Barcelona ook maar met een woord sprak over de magistrale vrije trap van Lionel Messi. Een dag voor het FIFA-gala liet de 29-jarige Argentijn maar weer eens zijn ongekende klasse zien.

Messi evenaart Koeman met magistrale vrije trap

De negentigste minuut was al aangebroken. Messi had de bal eerder in de tweede helft met uiterste precisie al tegen de binnenkant van de paal geschoten. Nu was daar de ultieme buitenkans: een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Als de nummer 10 van Barcelona dan achter de bal gaat staan, is het alarmfase één bij de tegenstander. Zelfs bij Sergio Asenjo, de doelman van Villarreal die al 160 wedstrijden op rij (!) geen goal uit een vrije trap had geïncasseerd.

Ditmaal was er ook voor Asenjo geen houden aan. Zelden vloog een vrije trap zo perfect in de kruising. Messi bezorgde Barcelona toch nog een punt (1-1) en voorkwam zo dat de achterstand op Real Madrid in de Primera División al zou zijn opgelopen naar negen verliespunten. Donderdag was de fijnbesnaarde linkspoot in de eerste wedstrijd van 2017 ook al belangrijk door uit een vrije trap het belangrijke uitdoelpunt te maken in het bekerduel met Athletic Bilbao (2-1).

Dankzij die twee treffers in drie dagen tijd heeft Messi een andere vrijetrappenspecialist bij Barça geëvenaard. Ronald Koeman maakte er tussen 1989 en 1995 eveneens 25 voor de trots van Catalonië. De 116-voudig international van Argentinië had na zijn zeven treffers van vorig seizoen in de nieuwe jaargang nog niet gescoord uit een vrije trap. Dat hij de draad nu op ongeëvenaarde wijze weer heeft opgepakt, is tot dusver een van de weinige lichtpuntjes bij Barcelona in 2017.

De teller van Messi staat na een half seizoen inmiddels alweer op het indrukwekkende aantal van 25 officiële treffers, acht meer dan zijn tegenhanger Cristiano Ronaldo. In de Primera División is de ster van Barcelona na zeventien speelronden alleen topscorer met dertien goals. Desondanks is het maar de vraag of 's werelds beste van 2015 zijn titel maandagavond prolongeert. Want Ronaldo is na het winnen van de Gouden Bal ook bij de FIFA-verkiezing de grote favoriet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.