Messi evenaart doelpuntenaantal van legende Maradona

Lionel Messi heeft zondagavond met zijn twee doelpunten als invaller tegen Real Betis (4-2 zege) een legendarische landgenoot geëvenaard. De Argentijnse aanvaller van Barcelona staat nu op 345 doelpunten in zijn loopbaan, evenveel als voormalig wereldster Diego Armando Maradona.

Messi evenaart doelpuntenaantal van legende Maradona

Messi voerde zijn doelpuntentotaal voor Barcelona tegen Betis op naar 313 goals in 378 officiële wedstrijden. Namens de Argentijnse nationale ploeg scoorde hij tot dusverre 32 keer in 79 interlands.

Maradona kwam tussen 1976 en 1998 tot hetzelfde aantal goals in club- en interlandloopbaan, maar had daar veel méér wedstrijden voor nodig (680). In clubverband was Pluisje achtereenvolgens actief voor Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell's Old Boys en opnieuw Boca Juniors.

Record lonktMessi staat na zijn gouden invalbeurt tegen Real Betis op 46 competitiedoelpunten dit seizoen. Dat zijn er nog maar vier minder dan zijn recordproductie uit de vorige jaargang, toen de teller op vijftig doelpunten eindigde (in 37 duels).

Het was tevens de zestiende keer dat Messi in één seizoen minstens twee keer scoorde in een wedstrijd. Zijn vorige persoonlijke record dateerde van vorig seizoen, toen hij in 15 van zijn 37 competitieduels meer dan één doelpunt liet aantekenen. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen