Barcelona moeizaam langs Betis dankzij invaller Messi

Lionel Messi heeft Barcelona thuis tegen Real Betis gered van puntenverlies. De Argentijnse sterspeler viel in de 56ste minuut, bij een 2-2 tussenstand, in en zorgde er met twee doelpunten voor dat Barcelona met een 4-2 overwinning van het veld stapte.

Betis kwam in de derde minuut verrassend op voorsprong. Dorlan Pabon schudde Barcelona wakker met de openingstreffer. Zes minuten later had Barça al een antwoord klaar, toen Alexis Sánchez trefzeker was met een kopbal uit een voorzet van Andrés Iniesta.

Toch kregen de Catalanen Real Betis niet onder controle. Dat bleek toen Rubén Pérez op slag van rust Barcelona opnieuw op achterstand zette. Met een fantastische knal bepaalde hij de ruststand op 1-2. Kort daarvoor belandde een schot van Cristian Tello via de onderkant van de lat op de lijn.

Tien minuten na rust trok David Villa, die in de eerste helft veel kansen om zeep hielp, de stand weer gelijk. Lang had de Spanjaard niet de tijd om te vieren, aangezien Messi langs de kant stond om voor hem in te vallen. Een gouden wissel van Tito Vilanova.

Met Messi in het team begon Barcelona weer ijzersterk te combineren en werd Real Betis bij vlagen weggetikt. De voorsprong kwam uit een fraaie vrije trap van Messi: 3-2.

De 4-2 was een treffer van het Barcelona-niveau dat men gewend was. Een fantastisch hakje van Iniesta eindigde in de voeten van Sánchez, die een slimme pass op Messi gaf. De Argentijn was met een intikker verantwoordelijk voor zijn tweede doelpunt.

Barcelona staat momenteel elf punten voor op Real Madrid, met nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week kunnen de Catalanen op bezoek bij Atlético Madrid de landstitel pakken.

Overige uitslag:Sevilla - Espanyol 3-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.