Ook Atlético kan ongeslagen status Depor niet breken

Deportivo La Coruña heeft ook de zevende wedstrijd op rij niet verloren. Atlético Madrid verzuimde in Riazor het kwaliteitsverschil tot uitdrukking te brengen in de score (0-0).

Het doelpuntloze gelijkspel volgt op een week met commotie over een onderzoek naar matchfixing van de Galiciërs tegen Levante. Dat gewonnen duel is een onderdeel van de opmerkelijke opleving van Depor, dat door het punt tegen Atlético een uitzichtloze positie heeft ingeruild voor een plaats net boven de streep.

Maar Deportivo, dat voor rust tevergeefs een strafschop claimde, had moeite de ongeslagen status te handhaven. Zo raakte Gabi in de slotfase namens de gasten nog de lat bij een schot van afstand. In de laatste minuut werd bovendien een Madrileens doelpunt schijnbaar onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd dacht Deportivo nog een strafschop te kunnen krijgen, maar ook in dat geval ging de bal niet op de stip vanwege vermeend hands.

Voor Atlético Madrid heeft het puntenverlies waarschijnlijk geen consequenties. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft de derde plaats stevig in handen en heeft een tweede stek min of meer uit het hoofd moeten zetten na de 2-1 nederlaag tegen rivaal Real Madrid.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.